Η Δονούσα στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής

"Τι είναι για σένα η μουσική;"

Στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, η οποία συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια ζωής, θα “χορέψει” - παράλληλα με άλλες 37 πόλεις από όλη την Ελλάδα- και το νησί της Δονούσας μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που θα διεξαχθούν το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, η οποία έθεσε από νωρίς το ερώτημα “τι είναι για σένα η μουσική;” στοχεύει στην προώθηση της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, το οποίο έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ελεύθερα μοναδικές συναυλίες σε πεζόδρομους, πλατείες, ταράτσες, ανοιχτά θέατρα και σε λοιπούς δημόσιους χώρους.

Ο θεσμός ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να συμμετέχουν στον εορτασμό.

Διήμερο εκδηλώσεων

Στη φετινή επετειακή χρονιά, η οποία αναμένεται να αποδειχθεί μοναδική από πλευράς αισθήσεων, ρυθμών, ήχων αλλά και διαστάσεων, η Δονούσα συμμετέχει με μία σειρά εκδηλώσεων, που συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δονούσας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" και η Δημοτική Κοινότητα Δονούσας. Μεγάλος χορηγός του διημέρου είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ τη διοργάνωση στηρίζει επίσης ένας μεγάλος αριθμός τοπικών χορηγών από εστιάτορες και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρόγραμμα της Παρασκευής 20 Ιουνίου, ανοίγει με ένα σεμινάριο εκμάθησης παραδοσιακών χορών για παιδιά με την Ελένη Πετρέκα στις 16:00, στην αυλή του Γυμνασίου Δονούσας. Ακολουθεί σεμινάριο εκμάθησης παραδοσιακών χορών για μεγάλους με τον Αντώνη Παπάζογλου στις 18:00 και κουκλοθέατρο με συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ομάδα "Καραμπόλα" στην παράσταση "Η λίμνη το 'σκασε" στις 20:30, στην αυλή του "Αποσπερίτη". Η βραδιά ολοκληρώνεται με το πάρτι υποδοχής στο “Σκατζόχοιρος” bar, όπου έξι διαφορετικοί Δονουσιώτες Djs θα χαρίσουν στο κοινό ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές.

Τα σεμινάρια εκμάθησης παραδοσιακών χορών για παιδιά και μεγάλους θα συνεχιστούν και την επόμενη ημέρα, ενώ οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Νίκη Κάπαρη και Γιάννη Ψειμαδά, στην αυλή του δημοτικού σχολείου Δονούσας στις 19:30. Το διήμερο εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί στις 22:00 στην πλατεία του Σταυρού με ζωντανή μουσική από τους Acoustic Quartet της Μάρθας Μαυροειδή και παραδοσιακούς Ναξιώτες οργανοπαίχτες.

Ετικέτες: