"Το Παιδί και τα Μάγια" μάγεψαν τα παιδιά της Σύρου

Τη λυρική φαντασία του Μωρίς Ραβέλ “Το παιδί και τα μάγια” παρουσίασαν για δύο συνεχόμενες ημέρες στο Θέατρο Ευανθία Καϊρη στα Λαζαρέττα, οι μαθητές του Greek Opera Studio.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα “παραμυθένιο μπαλέτο” με τον χορό να εμπλέκεται στο τραγούδι.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας ήταν ένα “άτακτο παιδί” που καταστρέφει τα πάντα γύρω του και πληγώνει τα δέντρα και τα ζώα του κήπου.Όταν όλα αυτά αντιλαμβάνονται πως το συγκεκριμένο παιδί είναι ή αιτία των κακών που τους βρήκε, του επιτίθενται. Κατά τη διάρκεια μιας μάχης στην οποία τα ζώα του επιτίθενται, ένας σκίουρος πληγώνεται και το παιδί σκίζει το πουκάμισο του και του επιδένει την πληγή. Εκείνη τη στιγμή απολυτρώνεται και γίνεται το “καλό που έδεσε την πληγή”. Όλα τα ζώα τότε συγκεντρώνονται, συναινούν και αρχίζουν να φωνάζουν μεταφέροντας το τη σωτήρια λέξη “μαμά”.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις του Greek Opera Studio συνεχίζονται σήμερα με το Festival Kick-Off στην Έπαυλη Τσιροπινά στις 19:30. Η εκδήλωση αυτή συγκεντρώνει χρήματα για να υποστηρίξει οικονομικά τους νέους καλλιτέχνες μας και συγκεκριμένα τον διαγωνισμό βραβείων για την φωνητική υποτροφία που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου. Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευτεί μοναδικά κρασιά από τις Κυκλάδες. Είσοδος ελεύθερη.

Ετικέτες: