Η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής, δυναμικής και συγκίνησης

Πήρε αγκαλιά το συριανό κοινό της και αποθεώθηκε

Τους φανατικούς θαυμαστές της στη Σύρο, που πριν από δύο χρόνια δεν την «χόρτασαν» όσο θα ήθελαν στο αφιέρωμα της Ορχήστρας των Κυκλάδων στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, αποζημίωσε το βράδυ της Δευτέρας η Ελευθερία Αρβανιτάκη, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής, δυναμικής και συγκίνησης.

Με το πραγματικά σπουδαίο της ρεπερτόριο, αλλά και τραγούδια από την τελευταία της δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "9 +1 Ιστορίες" η αγαπημένη τραγουδίστρια, ταξίδεψε για μία ακόμη φορά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, χαρίζοντας στο κοινό της, μοναδικές ερμηνείες σε τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει, είτε φωναχτά είτε ήσυχα, στις πιο προσωπικές μας στιγμές.

Με εφόδια την κρυστάλλινη φωνή της, αλλά και την εκρηκτική χημεία της με τους μουσικούς που την πλαισιώνουν: Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο, πλήκτρα), Νίκος Μέρμηγκας (λάφτα, μαντολίνο, λαούτο, μπουζούκι), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο, κλασσική κιθάρα) και Μιχάλης Καπουλίδης, η Ελευθερία Αρβανιτάκη κατάφερε να βάλει φωτιά στα φρένα και σε οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στη διασκέδασή μας.

Έκανε «δυνατά τα’ αδύνατα»

Χαλαρή και ευδιάθετη, η ερμηνεύτρια, που στο παρελθόν έχει επισκεφτεί ξανά τη Σύρο ως προσκεκλημένη του Ροταριανού Ομίλου Ερμούπολης, αλλά και του συνθέτη Νίκου Κυπουργού, προέτρεψε το κοινό να σηκωθεί από τη θέση του και να αφεθεί με πάθος στα μουσικά της μονοπάτια.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι και πάλι στη Σύρο, σε ένα νησί με το οποίο έχω δεσμούς και θα περάσουμε τις επόμενες δυόμισι ώρες παρέα, ελπίζω τραγουδώντας όλοι μαζί», σημείωσε η ίδια στην έναρξη της συναυλίας.

Η θερμή συμμετοχή του κοινού, το οποίο δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μπροστά στη σκηνή και να αποθεώσει εκ του σύνεγγυς την αγαπημένη του ερμηνεύτρια συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία μίας ευχάριστης ατμόσφαιρας, η οποία δεν άργησε να κορυφωθεί χάρη στο κέφι τόσο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, όσο και της ομάδας της.

Η επιτυχία της συναυλίας απέδειξε ότι η άμεση επαφή και επικοινωνία του καλλιτέχνη με ένα ζωντανό και όχι στημένο κοινό, αποτελεί το κλειδί για μία άρτια διοργάνωση, με κερδισμένους όχι μόνο τους θεατές, αλλά και τους ίδιους τους τραγουδιστές, οι οποίοι εισπράττουν απέραντη αγάπη, με αποτέλεσμα να λυθούν και να αποδώσουν περισσότερο.

Επί 2,5 ολόκληρες ώρες, η Ελευθερία Αρβανιτάκη συντρόφευσε «τα βράδια μας τα εργένικα», μας έκανε να πιστέψουμε ότι είναι «δυνατά τα’ αδύνατα», μοιράστηκε μαζί μας «της καληνύχτας τα φιλιά» και γλέντησε μαζί μας στο πανηγύρι του Αη-Γιαννού.

Στη συναυλία συμμετείχε και ο νεαρός τραγουδιστής Πάνος Ζώης.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, ο Βαγγέλης Περρής και οι ηθοποιοί Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη, οι οποίοι παραθερίζουν αυτό το καλοκαίρι στη Σύρο.

Σημειώνεται ότι με τη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη έκλεισε ο κύκλος των live εμφανίσεων στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου». Ωστόσο απόψε το βράδυ, οι θαυμαστές του Μιχάλη Τζουγανάκη μπορούν να απολαύσουν τον Κρητικό καλλιτέχνη σε μία ανοιχτή συναυλία στην πλατεία Μιαούλη.