Μία ιδιαίτερη μουσική εμπειρία με την υπογραφή του Μιχάλη Τζουγανάκη

«Κρητική» δόνηση στην πλατεία Μιαούλη

Με όπλα του την ισχυρή κληρονομιά που κουβαλά στους ώμους του, αλλά και τη δεινότητά του να εκφράζεται επί σκηνής, όχι μόνο μέσα από τη γνώση αλλά κυρίως μέσα από την αγάπη του για την Κρήτη, ο Μιχάλης Τζουγανάκης χάρισε στο κοινό της Σύρου μια μοναδική μουσική εμπειρία, αγωγή και ανάταση ψυχής για κάθε ακροατή.

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή περιοδεία του, ο Κρητικός συνθέτης και ερμηνευτής εμφανίστηκε στην πλατεία Μιαούλη, τραγούδησε με την ιδιαίτερη και ιδιότυπη φωνή του και έπαιξε το λαούτο του με πάθος, αλλά και υπερηφάνεια για την πλούσια μουσική παράδοση του τόπου του.

Σημειώνεται ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μιχάλης Τζουγανάκης εμφανίστηκε στη Σύρο, καθώς το 2009 συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Στις Γειτονιές του Μάρκου Βαμβακάρη». Με το μήνυμα ότι ο φόβος δεν αφήνει το μυαλό μας να λειτουργήσει με καθαρότητα, ο ίδιος και η ορχήστρα του έκαναν αναδρομή στην προσωπική δισκογραφία τους που ξεκινά από το 1984. Εκτος από τα γνωστά τραγούδια τους, το κοινό απόλαυσε και κάποια νέα όπως το «Πέλαγος», το «Αντέχω» και το «Βαθύ Ποτάμι», το μουσικό θέμα του επιτυχημένου σήριαλ «Μπρούσκο».

Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Γιάννη Χαρούλη στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου, το κοινό της Σύρου «αγκάλιασε» θερμά ένα ακόμα γέννημα-θρέμμα της Κρήτης, το οποίο ξεχωρίζει για την ανατρεπτική αισθητική του, αλλά και ταυτόχρονα για την τομή που τολμά στην παράδοση.

Με το χαμόγελο αλλά και το ανάστημα ψυχής που τον διακρίνει, ευχήθηκε στο κοινό «καλή αντάμωση», ευχόμενος σε όλους δύναμη και ψυχραιμία στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η πατρίδα μας.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι, τον αγαπημένο ερμηνευτή συντρόφευσαν οι: Αλέξανδρος Τζουγανάκης (λαούτο/τραγούδι), Νίκος Φανουράκης (λύρα), Μάριος Λουπάσης (κιθάρες), Μαμπρέ Κασαρτζίαν (μπάσο), Ανδρέας Πολκάς (τύμπανα), Νίκος Γκαλονάκης (κρουστά) και Γιώργος Σαλούστρος (ασκομαντούρα/μαντολίνο).

Τη συναυλία διοργάνωσε η εταιρεία «Action Εστί», στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2015».