Η Ηρώ Σαΐα τραγούδησε για την αγάπη και χαρίστηκε σαν λουλούδι

Η «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» άνθισε στις καρδιές των Συριανών

Ένα πανέμορφο μπουκέτο από αγαπημένα ερωτικά τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων και διεθνών συνθετών, χάρισε στο φιλόμουσο κοινό της πρωτεύουσας των Κυκλάδων η «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» -κατά κόσμον Ηρώ Σαΐα-, υμνώντας από τον «κήπο» του Θεάτρου Απόλλων τον έρωτα, από τα πρώτα εφηβικά σκιρτήματα μέχρι το μεγάλο πάθος.

Το επιτυχημένο ρεσιτάλ «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» που αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Χριστούγεννα στη Σύρο», καταφέρνοντας από την πρώτη κιόλας νότα να σκορπίσει το άρωμά του στις καρδιές των θεατών.

Η παράσταση ήταν διανθισμένη από τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού και του διεθνούς ρεπερτορίου με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιάννη Σπανού, του Θάνου Μικρούτσικου, του Νίκου Αντύπα, του Κώστα Καλδάρα, του Σταύρου Ξαρχάκου και φυσικά του εμπνευστή και δημιουργού της, Σταμάτη Κραουνάκη.

Έχοντας αποδείξει τη δαιμόνια όσφρηση και το ευαίσθητο αυτί του στην ανακάλυψη νέων ταλέντων και αυθεντικών φωνών, ο κ. Κραουνάκης έβαλε την υπογραφή του σε μία παράσταση-λουλούδι, που απογείωσε τόσο με τη φωνή όσο και με την ατμοσφαιρική σκηνική παρουσία της η Ηρώ Σαΐα.

Ρεσιτάλ ερμηνείας από μία αυθεντική φωνή

Μετά τις sold-out παραστάσεις της στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», η αισθαντική ερμηνεύτρια ταξιδεύει την επιτυχημένη παράστασή της σε επιλεγμένες πόλεις και θεατρικούς χώρους ανά την Ελλάδα με συνοδοιπόρους δύο εξαιρετικούς σολίστ, τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και την Αριάδνη Πόλκα στο βιολοντσέλο.

«Είναι βαθύτατα συγκινητικό για μένα που υπογράφω ένα παιδί μου στην πρώτη του έξοδο σε χαλεπούς καιρούς με όπλα που μ’ έκαναν να χαίρομαι για τη δουλειά που διάλεξα» σημειώνει στο πρόγραμμα της παράστασης ο κ. Κραουνάκης, που αποτελεί έναν από τους μόνιμους συνεργάτες της κ. Σαΐα, τα τελευταία χρόνια.

Το κοινό της Σύρου είχε την ευκαιρία να ονειρευτεί, να συγκινηθεί, να χαρεί και να περιπλανηθεί σε έναν απέραντο μουσικό «κήπο» με τραγούδια όπως «Η Σκάλα τα’ ουρανού» και τα «Παιδιά του Πειραιά» του Χατζιδάκι, το «Μαμά Γερνάω» του Σταμάτη Κραουνάκη και το παραδοσιακό Κυπριακό «Γιασεμί».

Από την παράσταση δεν θα μπορούσε να λείψει και ο αγαπημένος Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος έχει «ντύσει» στιχουργικά τη «Μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού, τις «Δύο σκιές» του Νεοκλή Νεοφυτίδη, το «Είν’ αρρώστια τα τραγούδια» του Σταύρου Ξαρχάκου και το «Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις» του Άρη Βλάχου.