Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για τον Μουσικό Όμιλο Σύρου

“Διάδοση της καλής μουσικής”

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Μουσικός Όμιλος Σύρου, σε μία γεμάτη τραγούδι εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ερμής στην Ερμούπολη, το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος π. Πέτρος Στεφάνου, εκ μέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο π. Κωνσταντίνος Κοντός, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο Β’, εκ μέρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Μάρκος Δαδάος, εκ μέρους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Γουσγουνέλης, καθώς και δεκάδες μέλη και φίλοι του Μουσικού Ομίλου Σύρου.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος, κ. Γιάννης Αργυρίου, οι προσπάθειες του Δ.Σ., αλλά και των μελών, προκειμένου ο Μουσικός Όμιλος, σκοπός του οποίου είναι «η διάδοση της καλής μουσικής» όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, να συνεχίσει την σταθερά ανοδική πορεία που είχε ακόμη από το 1983, επί του αειμνήστου προέδρου, κ. Αλέξανδρου Γεννάδιου, είναι συνεχής και μέχρι στιγμής έχουν στεφθεί με επιτυχία.

Ο πρόεδρος μίλησε για την εξαίρετη σχέση του Ομίλου με τον μεγάλο τραγουδιστή, κ. Μανώλη Μητσιά, τον οποίο και ευχαρίστησε για την αφιλοκερδή συμμετοχή του στις εκδηλώσεις, αλλά και για τη συμβολή του στις επαφές και με άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Μουσικό Όμιλο, ανεβάζοντας κατά πολύ το επίπεδο.

Επίσης, ο κ. Αργυρίου ευχαρίστησε την μαέστρο Αλίς Λαμπάρς, η οποία προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της, τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ο οποίος αύξησε το ποσό της επιχορήγησης προς τον Όμιλο, δεδομένου του αξιόλογου έργου του, αλλά και την π. Νομαρχία Κυκλάδων και νυν Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για τη μακρόχρονη συνεργασία και στήριξη, που έχει προσφέρει στον Όμιλο όλα αυτά τα χρόνια, αποδίδοντας τιμητική πλακέτα, την οποία παρέλαβε εκ μέρους της Περιφέρειας, ο κ. Μάρκος Δαδάος.

Το μήνυμα του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους του Μουσικού Ομίλου, κ. Αντώνη Συρίγου, ο οποίος, λόγω των κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων δεν είχε τη δυνατότητα να παραστεί στην εκδήλωση, ανέγνωσε ο Γραμματέας του Ομίλου, κ. Θάνος Φώσκολος, ενώ για την πορεία και τη σημαντική δράση του Μουσικού Ομίλου, μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Πέτρος Στεφάνου, ο αντιδήμαρχος κ. Γουσγουνέλης, και ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Δαδάος.