Η καθηλωτική «Μαντάμα Μπατερφλαϊ» στο θέατρο Απόλλων

  • Πέμπτη, 24 Μαρτίου, 2016 - 06:20

Ένα ακόμη αριστούργημα του Τζιάκομο Πουτσίνι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live In HD», το οποίο συνεχίζεται σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μετά τις όπερες «Τουραντότ» και «Μανόν Λεσκό», η Metropolitan Opera παρουσιάζει ζωντανά από τη Νέα Υόρκη τη «Μαντάμα Μπατερφλαϊ».

Η Kristine Opolais ερμηνεύει σπαρακτικά τον ομώνυμο ρόλο στη Μαντάμα Μπατερφλαϊ για πρώτη φορά στις Live in HD μεταδόσεις, στην περίφημη σκηνοθεσία του 2006 του Anthony Minghella. Ο Roberto Alagna ερμηνεύει τον υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπέντζαμιν Φράνκλιν Πίνκερτον, τον εγωιστή αξιωματικό που τσακίζει τα ερωτικά όνειρα της Μπατερφλάι. Ο μοιραίος έρωτας της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Πίνκερτον, φωτίζει την αντιπαράθεση των δύο πολιτισμών, του ιαπωνικού και του δυτικού-αμερικάνικου.

Ο μαέστρος Karel Mark Chichon κάνει το ντεμπούτο του στην Met διευθύνοντας ένα σύνολο εκπληκτικών ερμηνευτών το οποίο περιλαμβάνει και την Maria Zifchak στον ρόλο της Σουζούκι καθώς και τον Dwayne Croft στον ρόλο του Σάρπλες.

Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο 2 Απριλίου στις 19:55 στο Θέατρο «Απόλλων». Διαρκεί συνολικά 3 ώρες και 18 λεπτά με ένα διάλειμμα των 30 λεπτών.

Ακολουθεί η παράσταση “ Ρομπέρτο Ντεβερέ ” του Gaetano Donizetti, που θα προβληθεί στις αίθουσες το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στις 19:55.