Αποθέωση της Νεανικής - Παιδικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων

Μελωδικό καλωσόρισμα

Το θερμό χειροκρότημα των συμμετεχόντων του 1ου Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου στη Σύρο με θέμα «Αναδεικνύοντας γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στη διδακτική και την τέχνη στο σύγχρονο σχολείο» εισέπραξαν τα μικρά μέλη της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

Η χορωδία, συνοδευόμενη από τη μαέστρο κ. Κική Κουκουλή, τις ερμηνεύτριες Έλσα Χαραλάμπους και Ρένα Βέργου, αλλά και μουσικούς της Ορχήστρας των Κυκλάδων καλωσόρισε τους Συνέδρους, παρουσιάζοντας την πρώτη ημέρα των εργασιών, κομμάτια από τη Λιλιπούπολη και  πολλά ακόμη αγαπημένα τραγούδια.

Χαρούμενες και μελωδικές παιδικές φωνές πλημμύρισαν την «Αίθουσα Γιάννη Ρίτσου» στο Πνευματικό Κέντρο Σύρου – Ερμούπολης, καλώντας μικρούς και μεγάλους να τραγουδήσουν μαζί τους.

Τα παιδιά συνόδευσε ένα μικρό τμήμα της Ορχήστρας των Κυκλάδων αποτελούμενο από τους: Νίκο Απέργη (ακορντεόν – φυσαρμόνικα), Βαγγέλη Αραγιάννη (μπάσο), Βούλα Γλύκα (πιάνο), Αποστόλη Μάρη (κιθάρα), Νίκο Ρούσσο (πιάνο), Φώτη Τσαντήλα (τρομπέτα) και Σοφία Σερέφογλου (φλάουτο).

Σημειώνεται ότι η Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Νίκου Κυπουργού έχει δώσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 30 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Μαρία Φαραντούρη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Δώρος Δημοσθένους, η Σαββίνα Γιαννάτου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Από την άλλη, η Παιδική - Νεανική Χορωδία δημιουργήθηκε με αφορμή τις ανάγκες παρουσίασης των τραγουδιών της Λιλιπούπολης αλλά και για να λαμβάνει μέρος στις επικείμενες παραγωγές της Ορχήστρας των Κυκλάδων, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού.

Η χορωδία στοχεύει να παρέχει χορωδιακή αγωγή και μουσική καλλιέργεια μέσα από μια μοναδική μορφή επικοινωνίας, το ομαδικό τραγούδι. Η χορωδία, πυρήνας δημιουργικότητας, ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια των παιδιών ν' αναπτύξουν θετική στάση και αγάπη προς τη μουσική και ν' αποκτήσουν πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας.

Την Χορωδία υποστηρίζει ηθικά και υλικά η κ. Δέσποινα Παρασκευαϊδου.