23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης

  • Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2016 - 18:37

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου ξεκινά το 23ο κατά σειρά Φεστιβάλ κιθάρας Ερμούπολης.

Ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι σε διάφορα είδη μουσικής (κλασσική, έντεχνη, ρεμπέτικο, μπλουζ , γαλλικό τραγούδι κ.α.) με πλοηγό την κιθάρα. Το φεστιβάλ εκτός από τις συναυλίες περιλαμβάνει σεμινάρια κιθάρας από προσκεκλημένους σολίστ και καθηγητές, διαγωνισμούς για 3 διαφορετικές ηλικιακές  κατηγορίες και ένα workshop για ορχήστρα από κιθάρες. 

Το Φεστιβάλ ξεκινά την Δευτέρα 25 Ιουλίου στο Θέατρο Απόλλων με ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και συγκεκριμένα στο έργο «Ματωμένος Γάμος» με την Μαρία Φραγκιαδάκη (φωνή) και τον Γάλλο Sebastian Vachez (κιθάρα). Θα προηγηθεί ένα ρεσιτάλ του εκπληκτικού Γερμανού Daniel Marx, νικητή των περσινών κιθαριστικών αγώνων της Ερμούπολης σε έργα των Paganini, Scarlatti, Piazzolla και Zamboni.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου ο εικαστικός χώρος της Πινακοθήκης των Κυκλάδων φιλοξενεί ένα εκπληκτικό ρεσιτάλ της Julia Malischnig από την Αυστρία (σε πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα και ειδικά προσκεκλημένη του φεστιβάλ κιθάρας) η οποία χρησιμοποιεί και την φωνή της σαν δεύτερο εκφραστικό όργανο. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς η "Hesperia" Guitar Orchestra  σε διεύθυνση Φραγκούλη Καραγιαννόπουλου θα ερμηνεύσει έργα Χατζιδάκι,I.  Albeniz, S. Rak κ.α.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο δροσερό κηπάριο κάτω από το Ναό της Μεταμόρφωσης τα ρεμπέτικα συναντούν τα Μπλουζ! Ο Hrach Altunyan (Αρμενία) σε βιωματικά κομμάτια μπλουζ στο πρώτο μέρος και η κιθαριστική ομάδα του Διονύση Κατινάκη με μια αναδρομή ρεμπέτικο στο δεύτερο. 

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου πάλι στην Πινακοθήκη των Κυκλάδων η Γαλλική μουσική και συγκεκριμένα η μουσική της Edith Piaf έχει την τιμητική της. Με τίτλο “Sous le ciel de Piaf” οι Ναταλί και  Πιερ Γκολιό παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μοναδικό αφιέρωμα στη μεγάλη γαλλίδα ερμηνεύτρια.

Το φεστιβάλ θα κλείσει η μεγάλη συναυλία στο θέατρο Απόλλων την Παρασκευή 29 Ιουλίου  με ένα μουσικό πανόραμα του φεστιβάλ από τους σολίστ,  τους νικητές του διαγωνισμού και την κιθαριστική ορχήστρα του φεστιβάλ  σε διεύθυνση Άγγελου Νικολόπουλου.

Πρόγραμμα συναυλιών

(Όλες οι συναυλίες του φεστιβάλ κιθάρας είναι με ελεύθερη είσοδο)

Δευτέρα  25 Ιουλίου

Θέατρο Απόλλων, ώρα 21.00

Α’ Μέρος:  Daniel Marx (Γερμανία), ρεσιτάλ κιθάρας

Β’ Μέρος:   Sébastien Vachez (κιθάρα)- Μαρία Φραγκιαδάκη (φωνή)

«Ματωμένος Γάμος» - Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι

Τρίτη  26 Ιουλίου

Πινακοθήκη των Κυκλάδων, ώρα 21.00

Α’ Μέρος:  Julia Malischnig (Αυστρία), ρεσιτάλ κιθάρας

Με την ευγενική υποστήριξη της πρεσβείας της Αυστρίας

Β’ Μέρος:   “ Hesperia Guitar Orchestra” - Ορχήστρα Κιθαριστών 

Διεύθυνση:  Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος.  

Τετάρτη 27 Ιουλίου

Κηπάριο Μεταμόρφωσης, ώρα 21.00

«Από το Μπλουζ στο  ρεμπέτικο»

Α’ Μέρος:  Hrach Altunyan (Αρμενία) κιθάρα μπλουζ

Β’ Μέρος:   Διονύσης Κατινάκης, η κιθάρα στο ρεμπέτικο

Πέμπτη  28 Ιουλίου

Πινακοθήκη των Κυκλάδων, ώρα 21.00

Nathalie & Pierre Goliot (Γαλλία) “Sous le ciel de Piaf” 

Αφιέρωμα στο Γαλλικό τραγούδι και την μουσική της Edith Piaf.

Nathalie Goliot (φωνή – πλήκτρα) - Pierre Goliot (κιθάρα – φωνή)

Παρασκευή 29 Ιουλίου 

Θέατρο Απόλλων, ώρα 21.00

“Μουσικό πανόραμα του φεστιβάλ κιθάρας”  

Τελετή λήξης του φεστιβάλ κιθάρας με όλους τους σολίστ και τους νικητές των «Κιθαριστικών Αγώνων». Την ορχήστρα  από κιθάρες διευθύνει ο Άγγελος Νικολόπουλος.