Μαγική περιπλάνηση στον ρομαντικό κόσμο του νεαρού Theodore

Μουσικές ακροβασίες σ’ έναν εμβληματικό χώρο

Στο όνειρο και ακόμα παραπέρα, ταξίδεψε τους Συριανούς φίλους του ο Θοδωρής Πολυχρονόπουλος, κατά κόσμον Theodore, σε μία ατμοσφαιρική συναυλία στο εμβληματικό θέατρο Απόλλων.

Ο νεαρός συνθέτης, performer και πολυοργανίστας παρουσίασε κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία του, προσφέροντας μία πιο ολοκληρωμένη γεύση στο κοινό, που είχε την ευκαιρία να τον απολαύσει τον περασμένο Απρίλιο στο TEDxUniversityoftheAegean, με τη συνοδεία ενός μόνο πιάνου.

Αυτή τη φορά, ο καλλιτέχνης ζωντάνεψε πάλι τους ήχους από το δεύτερο album «It Is But It’s Not» που αν και έχει γραφτεί με τη συνοδεία εγχόρδων, σπάνια παρουσιάζεται με αυτή τη μορφή. Όπως δήλωσε και ο ίδιος «Είναι όμορφο για έναν καλλιτέχνη να ακούει την αρχική του σύνθεση να παίζεται πάλι ολοκληρωμένη με κάποιες μικρές εκπλήξεις όμως».

Ο Θοδωρής Πολυχρονόπουλος (φωνή, Πιάνο, synthesizer, glockenspiel και kaoss pad) και η πενταμελής μπάντα του: Βασίλης Ντοκάκης και Alessandro Giovanetto (ηλεκτρική κιθάρα) , Νικόλας Παπαχρονόπουλος (μπάσο), Melentini[LK1]  (φωνή, synthesizer, glockenspiel, τρομπέτα και Ashley Hallinan (ντραμς) έπαιξαν με τις καρδιές των θεατών και βγήκαν νικητές.

Ανερχόμενο αστέρι στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία

Ο μοναδικός συνδυασμός των επιρροών του, από́ τους Pink Floyd και Radiohead σε συνδυασμό́ με τις σπουδές του στο πιάνο και την παραδοσιακή́ ελληνική́ μουσική́, δίνουν στον Theodore μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς. Σε μια ευρεία γκάμα ατμοσφαιρικής, ψυχεδελικής και ambient υπόστασης, ο εξαιρετικά ταλαντούχος αυτός μουσικός δίνει μια ιδιάζουσα, δική του ηλεκτρονική post-rock τεχνοτροπία και αντίληψη στη σύνθεση και υλοποίηση της μουσικής του, αφήνοντας ανοιχτές τις πόρτες στον κλασικό ρομαντισμό.

Στη σύντομη μουσική καριέρα του, ο Theodore έχει καταφέρει να σταθεί ισάξια δίπλα σε μεγάλα ονόματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον περιγράφουν ως ένα ανερχόμενο αστέρι με σπάνιο ταλέντο. Πρόσφατα μάλιστα, το ΒΒC6 και η Lauren Laverne έπαιξε 2 τραγούδια από το δεύτερο άλμπουμ του δηλώνοντας ότι είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορούμε να ακούσουμε αυτή την στιγμή.

Οι live εμφανίσεις του είναι επιλεκτικές και τόσο ξεχωριστές όσο και οι συνθέσεις του. Σημειώνεται ότι άνοιξε τη συναυλία των των Sigur Ros στην Αθήνα (13.6 @ Release Athens Festival), ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεργασία του με τον παραγωγό των Sigur Ros και του Yann Tiersen, ο οποίος υπέγραψε το δεύτερο άλμπουμ του. Στις δυνατές στιγμές του καταγράφονται επίσης, μία παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο στους Στύλους του Ολυμπίου Διός (2015), όπου έντυσε μουσικά την ταινία του Buster Keaton ‘The Cameraman’ παίζοντας ζωντανά, μία επιτυχημένη προσωπική συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής (2014), η περσινή εμφάνιση στο Fuzz με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του καθώς και live gigs στο six d.o.g.s στην Αθήνα και σε clubs και φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις στην Ευρώπη.

Το ιστορικό θέατρο της Σύρου μεταμορφώθηκε για μία βραδιά σε έναν ονειρικό κήπο, όπου η μουσική αποτέλεσε πολύτιμο καρπό συναισθηματικής και πνευματικής διερεύνησης.

 [LK1]