Ο Φοίβος Δεληβοριάς διηγήθηκε τις μουσικές ιστορίες του στο κοινό της Σύρου

Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού του ‘80

Αξεπέραστοι έρωτες, εφηβικά καρδιοχτύπια, ραγισμένες καρδιές, εσωτερικά διλλήματα και «λογοκριμένες» αλήθειες ήρθαν στην επιφάνεια μέσα από το μουσικό ταξίδι του Φοίβου Δεληβοριά στη Σύρο.

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο γνωστός τραγουδοποιός με τις νοσταλγικές μελωδίες και το μοναδικό στιχουργικό του σύμπαν έκανε μια στάση στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, παρουσιάζοντας ένα πολύ προσωπικό σκηνικό άλμπουμ.

Πρόσωπα και μέρη που αιχμαλωτίστηκαν από τον ωτακουστή και οφθαλμολάγνο τραγουδοποιό, από το '89 έως σήμερα παρέλασαν από τη σκηνή του εμβληματικού Θεάτρου «Απόλλων», αγγίζοντας τις καρδιές των Συριανών φίλων του.

Από την Κική στην γκαρσόνα του Χάλια, από τον σκύλο Βαγγέλη ως τον Πατώκο, από τα τάγματα της Υβρεοπομπής μέχρι τον Γκάλη και το Κουνελάκι, γνωστοί και άγνωστοι ήρωες μιας πραγματικότητας που συνήθως δεν της ρίχνουμε δεύτερη ματιά, ήταν όλοι τους πρωταγωνιστές και εκτεθειμένοι σε μια παράσταση -"Best of".

Κοιτάζοντας μια εποχή που τελειώνει

Με σύμμαχο και συμπαραστάτη του στα πλήκτρα τον Κωστή Χριστοδούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς ερμήνευσε παλιές επιτυχίες αλλά και κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο του με τίτλο «Καλλιθέα». Κοιτάζοντας από ψηλά μια εποχή που τελειώνει και μια άλλη που έρχεται, ο αγαπημένος καλλιτέχνης «ξενάγησε» το κοινό στο γνωστό προάστιο της Αθήνας, που όπως όλα γύρω, δείχνει καθημερινά ν’ αλλάζει θέση. Οικογένεια, συμμαθητές, πρόσωπα μιας ελληνικής –ή όχι- ποπ μυθολογίας, μικρομαγαζάτορες, κορίτσια και ωδικά πτηνά ζωντάνεψαν μέσα από τα μάτια ενός παιδιού του ’80 που προσπαθεί να διηγηθεί την ιστορία του σε παιδιά που αρχίζουν τώρα να ζουν τη δική τους.

Όπως τονίζει ο ίδιος, «η  «Καλλιθέα» δεν είναι στην πραγματικότητα ένας δίσκος νοσταλγικός. Για την ακρίβεια, φοβάται ιδιαίτερα μη μας φάει το παρελθόν μας. Κι έτσι αποφασίζει να το δει κατάματα, σαν κάτι που απλώς γέννησε το σήμερα. Κι ύστερα να κλείσει πίσω του την πόρτα και να πάει κάπου αλλού».

Με την αμεσότητα, την απλότητα και την ευγένεια που τον χαρακτηρίζει, ο Φοίβος Δεληβοριάς άνοιξε την καρδιά του, μίλησε στο κοινό, έκανε χιούμορ και απέδειξε ότι η ελληνική μουσική σκηνή διαθέτει και πολλούς άσσους, που δεν κάθισαν ακόμα στην καρέκλα κάποιου τηλεοπτικού talent show.

Συναυλία διοργάνωσαν ο Ιππικός Όμιλος Κυκλάδων και η Εταιρεία Παραγωγής Action Εστί.