Ο Χρήστος Θηβαίος με την μπάντα των «Πέτρινων Κήπων» συγκίνησε το κοινό της Σύρου

Πόσο πολύ τον αγάπησε

  • Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:11

Μία αξέχαστη μουσική βραδιά με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και καινούρια τραγούδια σε πρώτη παρουσίαση, χάρισε στο κοινό της Σύρου ο Χρήστος Θηβαίος.

Στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2017 ο γνωστός Έλληνας τραγουδοποιός που διακρίνεται για τη σπάνια ευαισθησία του και τις υψηλές ερμηνευτικές επιδόσεις του παρουσίασε από τη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων αγαπημένα του τραγούδια από την 20ετή πορεία του στη μουσική αλλά και κομμάτια εκλεκτών συναδέλφων του που –τόσο πολύ- έχει αγαπήσει.

Ταξίδι σε νέες μουσικές «ακτές»

Κατά τη διάρκεια του όμορφου αυτού «ταξιδιού» που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες, το κοινό είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το «Σιδερένιο Νησί», το νέο μουσικό τοπίο του δημιουργού με τα ελληνικά ηχοχρώματα, τις αλλοιωμένες συγχορδίες και τα πρωτότυπα φωνητικά.

Ο νέος δίσκος του Χρήστου Θηβαίου περιλαμβάνει έντεκα τραγούδια, εμπνευσμένα από την αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου τον Αύγουστο του 1916. Πρόκειται για έναν θεματικό δίσκο, με αφορμή τα πραγματικά γεγονότα που η ποιητική ματιά του τραγουδοποιού ανασυντάσσει σε προσωπική μυθοπλασία.

Μέσα από την ποιητική γραφή του και το μελωδικό τραγούδισμά του, ο αγαπημένος καλλιτέχνης αποκαλύπτει σκοτεινές και φωτεινές στιγμές της ιστορίας μας, καταγγέλλει την αδικία, την απανθρωπιά και την αδιαλλαξία, υμνεί τη ζωή και τον αγώνα, ερωτεύεται τις μικρές στιγμές και με της τέχνης του το φακό τις κάνει μεγάλες.

Μια αξέχαστη βραδιά

Ο Χρήστος Θηβαίος, μετά από περισσότερες από 200 παραστάσεις του εξαιρετικά επιτυχημένου «Εννιά και Πέντε» μαζί με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Οδυσσέα Ιωάννου, μάζεψε τη μπάντα των «Πέτρινων Κήπων» και θύμισε στο κοινό της πρωτεύουσας των Κυκλάδων πόσο πολύ τον αγάπησαν από το πρώτο κιόλας άκουσμα.

Τον Χρήστο Θηβαίο συνόδευσαν επί σκηνής ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο, ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα τύμπανα και ο Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο, ενώ στον ήχο ήταν ο Νίκος Λάγος.

Η παράσταση ήταν μια παραγωγή του Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων με την επιμέλεια της Εταιρείας Action Εστί, η οποία διοργάνωσε επίσης τη συναυλία του νεανικού συγκροτήματος «48 ώρες» στην τελετή έναρξης του Συριανού Καρναβαλιού.