Παρουσίαση του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου "ΑΝΩ"

Την επίσημη παρουσίαση του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου "ΑΝΩ", πραγματοποίησε, ενώπιον αρκετών εκπροσώπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τη Σύρο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ο Καθολικός Επίσκοπος, κ. Πέτρος Στεφάνου, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στον παραδοσιακό οικισμό της Άνω Σύρου.

Όπως τόνισε ο Επίσκοπος, η αποκατάσταση και επισκευή του εκκλησιαστικού οργάνου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου, που κατασκευάστηκε το 1888, καθώς και η πρώτες εκδηλώσεις με θέμα το εκκλησιαστικό όργανο, έδωσαν το ένευσμα για την πρωτοβουλία, ώστε να διοργανωθεί ένα ολοκληρωμένο φεστιβάλ, με έδρα το μεσαιωνικό οικισμό της Σύρου. 

Ο Σεβασμιώτατος, έδωσε το στίγμα των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και περιλαμβάνουν μουσική, ομιλίες και επιστημονικές ημερίδες, ενώ την παρουσίαση πλαισίωσαν, ο κάντορας της Γερμανικής Εκκλησίας και σολίστ εκκλησιαστικού οργάνου, κ. Χρήστος Παρασκευόπουλος, ο επί 20 και πλέον έτη οργανίστας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου, κ. Γιάννης Ρούσσος, καθώς και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Φεστιβάλ "ΑΝΩ", κ. Χάρης Βεκρής.