Η Ρίτα Αντωνοπούλου "στην άλλη πλευρά της Μυκόνου"

  • Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2017 - 15:38

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας που έχει τα τελευταία χρόνια με τον Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, εικαστικές εκθέσεις αφιερώματα στον Αλέξη Ακριθάκη και Μιχάλη Κατζουράκη,  θα διοργανώσει φέτος στον Καλλιτεχνικό Σταθμό Μυκόνου ενός διαφορετικό δρώμενο που θα πραγματοποιηθεί στον κήπο της Σχολής την μουσική παράσταση « Στην άλλη Πλευρά της Σελήνης» .  Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που θα ανοίξει της πόρτες της Σχολής στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Μυκόνου.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου συμπράττει με ένα κορυφαίο μουσικό, τον κιθαρίστα Μανόλη Ανδρουλιδάκη, και μας ταξιδεύει στα ωραιότερα ελληνικά και ξένα ερωτικά τραγούδια όλων των εποχών, απαγγέλλοντας συγχρόνως κείμενα σπουδαίων συγγραφέων που έχουν μιλήσει για τον έρωτα και τα πάθη του.

Με διασκευές τραγουδιών που ξαφνιάζουν, ο έρωτας είναι παρών, άλλες φορές υπόγειος κρυμμένος, κι άλλες φορές εκκωφαντικός με πάθος και ορμή.

Μια βραδιά γεμάτη πάθος αλλά και ανατρεπτική διάθεση πάντα με την ξεχωριστή φωνή της Ρίτας Αντωνοπούλου στον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής Καλών Τεχνών το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017.

Πολλές ήταν οι ερωτικές περιπέτειες της Σελήνης, σύμφωνα με τη μυθολογία. Από την ένωσή της με τον Ήλιο γεννήθηκαν οι Ώρες και από την ένωσή της με τον Δία, η Πανδία, η Νεμέα και η Έρση. Η Σελήνη είναι το πιο σημαντικό ουράνιο σώμα γιατί βρίσκεται πλησιέστερα προς εμάς και, ως εκ τούτου, έχει μια βαθιά επίδραση πάνω μας. Είναι πάντα αντιληπτή ως γυναίκα και ως μεγάλη μάγισσα. Είναι κυκλική, όπως οι γυναίκες. 

Ο μαγικός αυτός κήπος, θα μας φιλοξενήσει σε μια βραδιά κάτω από λαμπερά αστέρια, μιας και εκείνη την νύχτα ξεκινά η νέα Σελήνη. Μια νύχτα χωρίς φεγγάρι, με συντροφιά μόνο τα αστέρια και τη φωνή της Ρίτας. Μια βραδιά  νοσταλγίας, ρομαντισμού και έρωτα. Η Νέα Σελήνη συμβολίζει τα νέα ξεκινήματα, για αγάπη, ρομαντισμό και υγεία.

Τραγούδι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κιθάρα: Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Επιμέλεια κειμένων: Κωνσταντίνα Βαρσάμη, Σκηνική επιμέλεια χώρου: Μαρία Παπαδοπούλου, Σκηνοθεσία Λευτέρης Γιοβανίδης

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος,Ηχολήπτης: Γιώργος Βασιλείου

Eίσοδος 10 ευρώ.