Η Έλενα Παπαρίζου ανοίγει τα «χαρτιά» της στην «Κοινή Γνώμη» και μιλά για τη συνεργασία της με τη Δέσποινα Βανδή και την πολυαναμενόμενη εμφάνισή τους στη Σύρο

«Ένιωθα πάντα το κορίτσι της διπλανής πόρτας»

Την Τετάρτη 16 Αυγούστου, όλα οδηγούν στον… Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου» για ένα τρίωρο πάρτι με δύο αγαπημένες τραγουδίστριες, που θα σκορπίσουν λίγη από τη λάμψη τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2017».

Η Δέσποινα Βανδή και η Έλενα Παπαρίζου, συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής, σ’ ένα εκρηκτικό show με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, με ανατρεπτικά ντουέτα και ξεχωριστές ερμηνείες.

Dance κομμάτια και αγαπημένες μπαλάντες αλλά και τραγούδια από όλη την δισκογραφία τους, με ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις, θα παρασύρουν το κοινό της Σύρου, που υποδέχεται για πρώτη φορά τις δύο καλλιτέχνιδες στην φιλόξενη «αγκαλιά» της.

Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη εμφάνισή τους στο νησί, αλλά και τη συμμετοχή της στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Τήνου μαζί με τους «Swingin' Cats», η Έλενα Παπαρίζου ανοίγει τα «χαρτιά» της στην «Κοινή Γνώμη» και μιλά για την χημεία της με τη Δέσποινα Βανδή, τα οφέλη που έχει αποκομίσει από τη συνεργασία τους, τη σχέση της με το κοινό, αλλά και για τον τίτλο της «ντίβας», που πολλές φορές έχει γίνει αιτία «πολέμου».

Ποια ήταν η «μαγική κόλλα» που σας ένωσε αυτό το καλοκαίρι με τη Δέσποινα Βανδή, ώστε να έχουμε κι εμείς τη χαρά να σας απολαύσουμε στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου»;

«Η πρώτη μας συνάντηση με τη Δέσποινα έγινε πέρυσι τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο, σε μια μεγάλη συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο, τον Σάκη Ρουβά και τις «Μέλισσες». Εκεί γνωριστήκαμε καλύτερα, κάναμε πολύ καλή παρέα και είχαμε υποσχεθεί η μια στην άλλη πως θα συνεργαστούμε σύντομα. Και έτσι και έγινε. Αποφασίσαμε φέτος το καλοκαίρι να συνεργαστούμε, δουλέψαμε πολύ πάνω στο πρόγραμμά μας και ελπίζουμε ο κόσμος να έχει απολαύσει τη σύμπραξη αυτή μέχρι στιγμής. Την Τετάρτη τραγουδάμε στη Σύρο, και είμαστε πολύ ενθουσιασμένες γι’ αυτό!».

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι, η συνεργασία σας άργησε αρκετά χρόνια, δεδομένου ότι οι μουσικοί δρόμοι σας δεν έχουν διαφορετική φορά. Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε να βαδίσετε τώρα στο ίδιο μονοπάτι και τι έχετε κερδίσει μέχρι σήμερα από τη συνύπαρξή σας;

«Ανέκαθεν λάτρευα να κάνω συνεργασίες στην καριέρα μου, γιατί πιστεύω πάρα πολύ στις ομαδικές δουλειές και στις νέες προτάσεις. Αυτό που σίγουρα έχω κερδίσει μέσα από αυτή τη συνεργασία, είναι μια καινούργια φίλη μέσα στον καλλιτεχνικό χώρο. Περνάμε πολύ καλά μαζί με τη Δέσποινα και νομίζω αυτό φαίνεται και στα χιουμοριστικά βίντεο που ανεβάζουμε κατά καιρούς στο Instagram!».

Παλαιότερα, η διεκδίκηση και η προσπάθεια κατοχύρωσης του ρόλου της «ντίβας» ξεσήκωνε θύελλες και «πολέμους» ανάμεσα σε καλλιτέχνες με μεγάλη πορεία. Σε μια εποχή όπως η σημερινή, που η ανάγκη του κόσμου για καλό και πλούσιο θέαμα είναι επιτακτική, έχουν θέση ανταγωνισμοί και φιλοδοξίες;

«Σαφώς και γνωρίζω για τις πολύ μεγάλες "ντίβες" που έχουν υπάρξει και παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα. Εγώ ωστόσο πάντα ένιωθα πως ήμουν το κορίτσι της διπλανής πόρτας, ο κόσμος έρχεται και μου μιλάει στον ενικό και με νιώθει δικό του παιδί, και είναι κάτι που το εκτιμώ όλα αυτά τα χρόνια. Δε θεωρώ πως οι ανταγωνισμοί βοηθάνε τους καλλιτέχνες, είτε στο παρελθόν είτε στο παρόν. Μπορείς να κερδίσεις πολλά περισσότερα από μια υγιή συνεργασία».

Πέρα από τις κοινές εμφανίσεις σας, σας συνδέουν περισσότερα πράγματα, καθώς και οι δύο έχετε συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές, όπως το «Mamma Mia» και το «Nine», αλλά και σε μεγάλα τηλεοπτικά σόου. Τια παντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία υπερέκθεση των καλλιτεχνών στη χώρα μας; Ποια είναι τα συν και ποια τα πλην;

«Ο καλλιτέχνης δεν έχει όρια. Ο όρος "καλλιτέχνης" είναι πολύ γενικός και μια καλλιτεχνική ψυχή μπορεί να έχει πολλά προσόντα που σαφώς και επιτρέπεται να κάνει και άλλα πράγματα, όταν αυτά συνδέονται με το κομμάτι που ξέρει να κάνει καλά ο καθένας. Αντίστοιχα και εμένα η παρουσία μου στην τηλεόραση είχε να κάνει με το αντικείμενό μου, το τραγούδι, όπως και στο θέατρο».

Ποια είναι τα καλύτερα σημεία των καλοκαιρινών εμφανίσεών μας, που απολαμβάνετε και οι ίδιες με χαρά και θεωρείτε ότι θα κερδίσουν και το κοινό της Σύρου;

«Απολαμβάνουμε πάρα πολύ η μια την παρέα της άλλης, περνάμε πολύ καλά και πάνω στη σκηνή και στο backstage, και θέλουμε και ο κόσμος να περνάει καλά μαζί μας. Ευχόμαστε ο κόσμος στη Σύρο να απολαύσει τη συναυλία μας, και να έχουμε μια τέλεια βραδιά όλοι μας! Σας περιμένουμε!!»