Η συναυλία της Δέσποινας Βανδή και της Έλενας Παπαρίζου έδωσε το «φιλί της ζωής» στο πρόγραμμα «Σύρος-Πολιτισμός»

Μουσικά «πυροτεχνήματα» στον ουρανό της Ερμούπολης

Πολύ μελάνι χύθηκε, πολλά ξίφη διασταυρώθηκαν και πολλά ειπώθηκαν μετά την απόφαση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να εντάξει στο πολιτιστικό πρόγραμμά του τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή και της Έλενας Παπαρίζου.

Το ψυχρό κλίμα που δημιουργήθηκε τόσο από τις διχογνωμίες εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, όσο και από τη γενικότερη ανησυχία σχετικά με την τύχη της συναυλίας, ζέσταναν με τον δυναμισμό, την ενέργεια και τη θετική τους διάθεση οι δύο αγαπημένες τραγουδίστριες, που ανέβηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη σκηνή του Πολιτιστικού Χώρου «Μάνος Ελευθερίου» και «τα έδωσαν όλα».

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας τους, η Δέσποινα Βανδή και η Έλενα Παπαρίζου επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, χαρίζοντας στο κοινό της μία μαγική βραδιά με μεγάλες επιτυχίες, ενδιαφέροντα ντουέτα και ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις που αναπτύσσουν συγγενικούς δεσμούς ανάμεσα σε τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία τους και διεθνή χιτ.

Εκρηκτική σκηνική παρουσία

Εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που κατέκλυσε από νωρίς τον συναυλιακό χώρο στην Ερμούπολη, δήλωσαν γοητευμένες από την ομορφιά του νησιού και τη φιλοξενία των κατοίκων του. Ενθουσιασμένες για την πρώτη εμφάνισή τους στη Σύρο, υποσχέθηκαν στους εκατοντάδες θαυμαστές τους μία συναυλία που θα τους μείνει αξέχαστη και κράτησαν τον λόγο τους.

Ένταση, ρυθμός και δυνατή σκηνική παρουσία με την Έλενα Παπαρίζου να κερδίζει τις εντυπώσεις και να καθηλώνει τα βλέμματα με το εκρηκτικό ταπεραμέντο της ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία μιας συναυλίας που κατάφερε να πετύχει τον σκοπό της… να διασκεδάσει δηλαδή όσους επέλεξαν να την παρακολουθήσουν.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2017» και είναι η τελευταία που φιλοξενήθηκε για φέτος στο πρώην Λατομείο, μετά και τη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού που διοργάνωσε ο Α.Ο. Φοίνικας Σύρου.

Θ. Μενδρινού: «Η αθρόα προσέλευση έδωσε την απάντηση»

Την ικανοποίησή της για την επιτυχία της συναυλίας, την οποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.000 θεατές, εξέφρασε στην «Κοινή Γνώμη» η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού.

«Νομίζω πως η προσέλευση του κόσμου έδωσε την απάντηση για το κατά πόσο έπρεπε ή όχι να συμπεριληφθεί η συναυλία αυτή στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση του Τμήματος Πολιτισμού να εντάξει τη συναυλία στο «Σύρος – Πολιτισμός» και να τη χρηματοδοτήσει με 6.000 ευρώ, προκάλεσε αντιδράσεις. «Σχετικά με τον ισχυρισμό της μειοψηφίας ότι, ο Δήμος κακώς δεν αγόρασε εξ’ ολοκλήρου τη συναυλία με κόστος που θα ξεπερνούσε τις 30.000 ευρώ, εισπράττοντας όμως όλα τα εισιτήρια, εξακολουθώ να πιστεύω και να υποστηρίζω ότι θα ήταν ένας λανθασμένος χειρισμός» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτεροι προσεκτικοί με το θέμα των χρημάτων».

Έκρινε μάλιστα πως η πρακτική αυτή που ακολουθούταν κατά το παρελθόν, έβαζε σε μεγάλο ρίσκο το δήμο, καθώς αγοράζονταν συναυλίες με μεγάλο κόστος, που δεν ήταν ανταποδοτικό για τον ίδιο.

"Πολιτισμός είναι να αποδέχεσαι την προτίμηση του άλλου"

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η συναυλία των Βανδή-Παπαρίζου απέφερε έσοδα στο νησί και συγκεκριμένα σε επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων για τη μεταφορά των καλλιτεχνών, σε ξενοδοχεία και σε επιχειρήσεις εστίασης. «Ήταν μια μεγάλη παραγωγή που ξεπερνούσε τα 50 άτομα», επεσήμανε η κ. Μενδρινού, προσθέτοντας πως «κάθε άποψη είναι σεβαστή, ακόμα κι αν είναι διαφορετική, αλλά νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση η προσέλευση έδωσε την απάντηση».

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη πως «πολιτισμός είναι να αποδέχεσαι την προτίμηση κάποιου σε οποιοδήποτε είδος μουσική», ενώ σημείωσε πως παρά τη μείωση των δαπανών κατά 40% στο πολιτιστικό πρόγραμμα, ο Δήμος δεν έριξε την ποιότητα.

Καταλήγοντας, η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες της στο γραφείο Πολιτισμού, τους εθελοντές κ όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της μεγάλης συναυλίας.