Τον νέο κύκλο των ΑΝΩ εκδηλώσεών του εγκαινίασε το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου

Πρόλογος με χρυσά γράμματα

  • Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, 2018 - 06:13

Τον πρόλογο της μόνιμης και ενεργής παρουσίας που φιλοδοξεί να έχει το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» στα πολιτικά δρώμενα της Σύρου, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και τον «επίλογο» της πρώτης επιτυχημένης χρονιάς του, έγραψε με χρυσά γράμματα η πρώτη χριστουγεννιάτικη συναυλία της μουσικής διοργάνωσης της Καθολικής Επισκοπής Σύρου.

Μέσα στη θρησκευτική και ταυτόχρονα, γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών, η Ελένη Κεβεντσίδου (εκκλησιαστικό όργανο), η Μαρία Λυμπεράκου (σοπράνο) και ο Αναστάσιος Στέλλας (τενόρος) παρουσίασαν το βράδυ του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου ένα μοναδικό πρόγραμμα με έργα μεγάλων συνθετών, αλλά και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βουργουνδία, τη Βενεζουέλα και το Πουέρτο Ρίκο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Θωμαής Μενδρινού, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της συναυλίας συμπλήρωσαν η εντυπωσιακή φάτνη που παραδοσιακά στήνεται στον Σαν Τζώρτζη, αλλά και τα στολισμένα σπίτια στα σοκάκια του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου. Το κοινό που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Καθολικής Επισκοπής Σύρου και της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, γέμισε από νωρίς τα καθίσματα του ναού, ενώ περισσότερα από 40 άτομα παρακολούθησαν ολόκληρη τη συναυλία όρθια. Μεταξύ άλλων, στη συναυλία παρευρέθηκε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Υπενθυμίζεται ότι, το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» επεκτείνει το πρόγραμμά του μέσω της διοργάνωσης σημαντικών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Βασική επιδίωξή του είναι η ευρύτερη αναγνώρισή του από τους φίλους του εκκλησιαστικού οργάνου εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και συγχρόνως, η ανάδειξη και αναζωογόνηση του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου.

Εκτός από το βασικό κορμό του Φεστιβάλ τον Αύγουστο και το ΑΝΩ Χριστούγεννα, εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται επίσης την περίοδο του Πάσχα (ΑΝΩ Έαρ) και τον Ιούνιο (ΑΝΩ Προ).