Δραστηριότητες της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Ομίλου Σύρου

  • Δευτέρα, 11 Ιουνίου, 2018 - 18:26

Mετά το επιτυχημένο 7ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης  που έλαβε χώρα στο Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» το διήμερο 2 και 3 Ιουνίου 2018 και μετά από πρόσκληση της Χορωδίας «ΛΙΟΠΕΤΡΑ» του Δήμου Ευρώτα που συμμετείχε στο Φεστιβάλ, η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου συμμετείχε και τραγούδησε με απόλυτη επιτυχία στο 3ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ευρώτα, το οποίο έλαβε χώρα το διήμερο 9 και 10 Ιουνίου 2018 στην Σκάλα Λακωνίας.

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, τίμησε με την παρουσία του ο καταξιωμένος Μουσικοσυνθέτης Γιώργος  Κατσαρός και την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος / παρουσιάστρια του STAR CHANNEL  Ζίνα Κουτσελίνη.

Η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου καταχειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Οι τοπικοί Φορείς και ο Πολιτιστικός  Σύλλογος δήλωσε με ενθουσιασμό ότι ο Μουσικός Όμιλος Σύρου ανέβασε κατά πολύ το επίπεδο του πολιτισμού και της υψηλής μουσικής τέχνης και τίμησε τον Μουσικό Όμιλο Σύρου και την Μικτή Χορωδία του, με το Βραβείο «ΛΙΟΠΕΤΡΑ» για την κοινωνική και πολιτιστική του προσφορά, στα 35 χρόνια της ύπαρξης του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 το Ανδρικό τμήμα της Χορωδίας που ανήκει στην Εκκλησιαστική Χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Σύρου, έψαλλε κατά την Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Ι. Ν. Αγίας Τριάδος στην Σκάλα Λακωνίας. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο, λόγω και του Μνημοσύνου  μιας νέας κοπέλας της περιοχής,  που «έφυγε» αναπάντεχα, λόγω ασθενείας.

Ο Μουσικός Όμιλος Σύρου προσπαθώντας συνεχώς να ανεβάζει τον πήχυ του πολιτισμού, δεσμεύεται ότι στο μέλλον θα συνεχίσει με ενθουσιασμό τις προσπάθειες  και τις δράσεις για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού μουσικού επιπέδου εδώ στην Σύρο και με την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του σε ανάλογες εκδηλώσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας και… γιατί όχι και στο εξωτερικό !