Μια μοναδική χορωδιακή συνύπαρξη στην Ποσειδωνία

Ελλάς – Γαλλία: παιδική συμμαχία

Τα παιδιά της διεθνούς αναγνωρισμένης χορωδίας του Francis Bardot υποδέχτηκαν στο φιλόξενο και καταπράσινο χώρο του Ποιμαντικού Κέντρου «Άγιος Παύλος» στην Ποσειδωνία, τα παιδιά της Παιδικής Νεανικής-Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

Με την παρουσία γονέων και φίλων των παιδιών αλλά και θεατών που προσήλθαν για το σκοπό αυτό, οι μικροί χορωδοί παρουσίασαν ένα μικρό απογευματινό κοντσέρτο κάτω από τα δέντρα.

Το πρόγραμμα άνοιξε η χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, η οποία παρουσίασε τρία τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και τρία γαλλικά κομμάτια. Τη σκυτάλη ανέλαβε η χορωδία του κ. Francis Bardot, παρουσιάζοντας ένα μικρό πρόγραμμα από τις επικείμενες εμφανίσεις τους, με έργα του Μπαχ , γερμανικά και γαλλικά τραγούδια.

Φινάλε με ρεμπέτικο χρώμα

Μία μικρή έκπληξη περίμενε το κοινό στο τέλος της συναυλίας. Οι δύο χορωδίες τραγούδησαν μαζί τη «Φραγκοσυριανή» του Μάρκου Βαμβακάρη στην ελληνική γλώσσα,  εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, όχι μόνο για την άρτια εκτέλεση, αλλά και την ελληνική απόδοση.

Ακολούθησε ένα κέρασμα προς τα παιδιά, με διάφορα εδέσματα προσφορά των γονέων των παιδιών, αλλά και χαλβαδόπιτες, προσφορά του καταστήματος «ΚΟΡΡΕΣ».

Η όμορφη αυτή σύμπραξη των δύο χορωδιών, έκλεισε με την πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Bardot προς τα παιδιά της Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων να επισκεφτούν το Παρίσι μέσα στο 2019, ανανεώνοντας ουσιαστικά το μεταξύ τους ραντεβού για την επόμενη χρονιά και σκορπώντας χαρά όπως ήταν φυσικό άλλωστε, στα παιδιά της χορωδίας.

Ήθος, καλοσύνη και ευγένεια

Ευτυχείς για την όμορφη αυτή συνύπαρξη δήλωσαν στην «Κοινή Γνώμη» οι υπεύθυνοι της Συριανής Χορωδίας. "Τι όμορφη εικόνα αλήθεια, να βλέπει κανείς τα παιδιά να βρίσκονται μαζί με μία τέτοια χορωδία, να τραγουδούν, να συνομιλούν, να τρώνε μαζί κάτω από τα δέντρα και να γνωρίζονται μεταξύ τους, με τη Μουσική να τα ενώνει ως ένα από τα κοινά ενδιαφέροντά τους», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Όπως τόνισαν, ο κ. Bardot τους δίδαξε όχι μόνο το επίπεδο στο οποίο μπορεί να φτάσει μία χορωδία μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας και εντατικής δουλειάς, αλλά κυρίως ήθος, καλοσύνη και ευγένεια.

Σημειώνεται ότι η γαλλική χορωδία, η οποία συμμετέχει στις εκδηλώσεις του 14ου Φεστιβάλ Αιγαίου, θα εμψυχώσει την πρωινή λειτουργία της Κυριακής 22 Ιουλίου 2018, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρου, ενώ την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Ποιμαντικό Κέντρο «Άγιος Παύλος».