Παρουσίαση των βιβλίων της Chiara Lubich από την Καθολική Επισκοπή Σύρου

  • Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2015 - 10:18

Η Καθολική Επισκοπή Σύρου προσκαλεί το ευσεβές κοινό στην παρουσίαση των βιβλίων της Chiara Lubich – ιδρύτριας του Κινήματος των Focolari – με τίτλους«Μάθε να χάνεις» και «Μελέτες», το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στην Ερμούπολη.

Η παρουσίαση θα γίνει σε στρογγυλή τράπεζα, στην οποία θα συμμετέχουν ο Σεβ/τατος Πέτρος Στεφάνου, Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο Θεολόγος π. Θεόδωρος Κοντίδης, του Τάγματος Ιησουιτών, η κα. Predy Pizzo και η κα. Αναστασία Τσαπάρα, μέλη του Κινήματος.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Ιωάννης Τζαγάκης, Εκπαιδευτικός Φιλόλογος. Θα ακολουθήσει κέρασμα

Η Chiara Lubich (1920-2008) ίδρυσε το γνωστό «Κίνημα των Φοκολάρι», το 1943. Θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες πνευματικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Εργάστηκε και αγωνίστηκε στον τομέα της χριστιανικής πνευματικότητας, της ειρήνης, του οικουμενισμού, του διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων διαφορετικών θρησκευτικών παραδόσεων και του διαλόγου μεταξύ χριστιανών καθώς και ατόμων χωρίς κάποια θρησκευτικά πιστεύω.

Τιμήθηκε με το βραβείο Templeton (Λονδίνο, 1977), με το βραβείο Éducation pour la paix (Παρίσι, 1996) κ.ά. Έχει ανακηρυχθεί Επίτιμη Δημότης πολλών πόλεων της Ιταλίας και του του Μπουένος Άιρες. Προώθησε ακούραστα τον πολιτισμό της Ενότητας και της Αδελφοσύνης.

Έχει εκδώσει 58 βιβλία με περισσότερες από 220 εκδόσεις και επανεκδόσεις, ενώ πολλά από αυτά έχουν μεταφραστεί σε είκοσι και πλέον γλώσσες.