CINEμάθεια: Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

  • Δευτέρα, 12 Ιουνίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 12 Ιουν. 2017 - 8:04

Το Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Ιουνίου 2017 έρχεται η «CINEμάθεια, 2017», το μαθητικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Σαράντα ομάδες από Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά Σχολεία νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου συνθέτουν με τις δεκάλεπτες ταινιούλες τους. Ένα τρυφερό αλφαβητάρι αναμνήσεων και ευαισθησίας, με ερέθισμα τα φετινά θέματα του Φεστιβάλ: «Μια φωτογραφία αφηγείται» (για τις ταινίες μυθοπλασίας), «… “Κεντώντας” το δέντρο της μνήμης» (εναλλακτικά, για τις ταινίες ντοκιμαντέρ).

Πρόκειται για ένα αλφαβητάρι αγάπης, τελικά, για τις μικρές ολόφωτες πατρίδες μας, τα νησιά και τα νησάκια του Αιγαίου, και τις ζωές μας σ' αυτά, που θα συλλαβίσουμε, όλοι μαζί, με τα μάτια στραμμένα στη μεγάλη οθόνη του θερινού σινεμά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Κήπο της Χίου (ώρα 8.15 το βράδυ).

Εννιά συμμετοχές από τα Δωδεκάνησα, 10 από τις Κυκλάδες κι άλλες 21, από τα μικρά και μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θυμίζουν ότι το σχολείο και μπορεί και πρέπει να είναι η δημιουργική κυψέλη που δεν εφησυχάζει, ούτε αδρανεί, αλλά αφουγκράζεται παρελθόν, παρόν και μέλλον και δημιουργεί.

Ετικέτες: