"Παπάγια Μάντολες" στο θέατρο "Απόλλων"

  • Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 2017 - 16:37

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος –Πολιτισμός 2017», σας προσκαλούμε στη μαύρη κωμωδία του Αντώνη Κρύσιλα "Παπάγια Μάντολες", με τον Γιώργο Μιχαλάκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πάχου, την Παρασκευή 11 & το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017και ώρα 21:00, στο Θέατρο Απόλλων.

Ένας φυλακισμένος Σεφ διηγείται την ιστορία του και την πορεία από τη δόξα ως τη φυλακή, καυτηριάζοντας τη σημερινή καθημερινότητα και τα κακώς κείμενα, πολιτικά και κοινωνικά.

Μια μαύρη κωμωδία για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα. Ένας φυλακισμένος Έλληνας που μιλά για όλους εκείνους που δεν τόλμησαν να μιλήσουν, διαμαρτύρεται για όσους δεν τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν και εκδικείται στη θέση τους. Ένας μονόλογος, που είναι η αγανάκτηση του καθενός από εμάς.

Συγγραφέας: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΥΣΙΛΑΣ

Επεξεργασία κειμένου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

Σκηνοθεσία - φωτισμοί: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΧΟΣ

Στο ρόλο του υποβολέα – φύλακα: ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΥΛΟΥΦΟΣ

Φυσαρμόνικα: ΝΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Επιλογή Μουσικής - Ήχοι: ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΤΖΑΝΕΤΟΣ

Χειρισμός Κονσόλας Ήχου: ΒΕΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

Το ζεϊμπέκικο της εκδίκησης του Μητροπάνου, είναι πρόταση της ΕΥΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ

Επιμέλεια αφισέτας: ΔΗΜ. ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ

Κατασκευή Σκηνικών: ΔΗΜ. & ΛΑΚΗΣ ΚΑΠΕΛΛΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΥΣΙΛΑΣ

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1970. Μεγάλωσε στην Αθήνα και, από το 2005 πολιτογραφήθηκε Συριανός όπου και ζει με τη γυναίκα και την κόρη του. Γράφει εδώ και είκοσι χρόνια. Βιβλία του πού κυκλοφορούν είναι: α) Το μικρό, μεγάλο ταξίδι (εκδόσεις Καστανιώτη) β) Το στόμα του Διαβόλου (εκδόσεις Platypus) γ) Μικρές Αγγελίες (εκδόσεις ΑλΔε). Το ΠΑΠΑΓΙΑ - ΜΑΝΤΟΛΕΣ είναι το πρώτο του θεατρικό έργο.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μέλος του ΣΕΗ. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Σπούδασε Κλασσικό Μπαλέτο - Μοντέρνο Χορό - Φωνητική. Πρωτοεμφανίστηκε ως μαθητής της σχολής, με το θίασο Ντίνου Ηλιόπουλου στο "Εκτο πάτωμα" του Ζερύ και στη "Λέσχη των τρελών" του Κατάγιεφ.

Συνεργάστηκε με του Θιάσους: Ντίνου Ηλιόπουλου / Ελληνικο Λαϊκό Θέατρο Μάνου Κατράκη / Πειραματικό Θέατρο Μαριέττας Ριάλδη / Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο Ληναίου - Φωτίου / Αλίκης Βουγιουκλάκη - Δημ. Παπαμιχαήλ / Δημήτρη Χορν / Νέα Πορεία Γ. Χαραλαμπίδη/ Γ. Μιχαηλίδη - β' σκηνή "Πατάρι" / Εθνικό Θέατρο και πολλούς άλλους.

Το 1981 μαζί με άλλους συναδέλφους του, ίδρυσε τον αξιόλογο "Θίασο 81", όπου εργάστηκε ως συνθιασάρχης και ηθοποιός επί ένδεκα χρόνια. Παράλληλα με το θέατρο έλαβε μέρος σε πάρα πολλές κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δίδαξε ορισμένους τομείς θεατρικής έκφρασης (κίνηση, παντομίμα, αυτοσχεδιασμό κλπ) σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΧΟΣ

Γεννήθηκε στη Χίο. Με τη σκηνοθεσία στο θέατρο, ασχολείται από το 1979, όταν μαζί με άλλους, επίσης εραστές του θεάτρου, ίδρυσε την Θεατρική Ομάδα Χίου, η οποία δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα. Από το 1991, μόνιμος κάτοικος Σύρου και σκηνοθέτης του ΘΕΠΟΣ "ΑΠΟΛΛΩΝ". Έχει σκηνοθετήσει αρκετές δεκάδες έργα, από όλα σχεδόν τα είδη του θεάτρου. Ανάμεσα στα έργα του, είναι "Το Παιχνίδι της Τρέλας και της Φρονιμάδας" και "Ο Τελευταίος Πόλεμος" του Θεοτοκά, "Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ, "Εκκλησιάζουσες" και "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, "Το Σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα" του Λόρκα, "Τα Κόκκινα Φανάρια" του Γαλανού, η κωμική 'Οπερα του Μότσαρτ "Ο Ιμπρεσάριος" στα πλαίσια του ΙΧ Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου κ.α.

Τιμή Εισόδου:  Κανονικό: 8€

Μειωμένο (ΑΜΕΑ-Φοιτητές-Άνω των 65- Άνεργοι): 5€

Διοργάνωση Action Εστί.

 

Σχετικά αρχεία: