Μάγεψαν τα "κόκκινα κουφέτα" του ιδιωτικού σχολείου “Άγιος Γεώργιος”

Αναζήτηση της χαμένης χαράς

Το θεατρικό έργο του Γιάννη Ξανθούλη “Τύμπανο, τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα” παρουσίασε σε διασκευή η θεατρική ομάδα του σχολείου “Ο Άγιος Γεώργιος”, σε σκηνοθεσία της Κέρστιν Φόρστερ. Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν το Θέατρο Απόλλων για να παρακολουθήσουν μία μοναδική μουσική περιπέτεια, με κέφι και αλήθειες παραφουσκωμένες με παραμυθένια κόκκινα κουφέτα.

Όλα ξεκίνησαν όταν το τραγούδι της χαράς χάθηκε. Οι στίχοι του σκορπίστηκαν παντού και όλος ο κόσμος ξαφνικά σκοτείνιασε. Τότε, τέσσερα μουσικά όργανα, το Τύμπανο, η Τρομπέτα, το Ντέφι και το Φλάουτο ξεκινούν την αναζήτηση της χαράς και της αγάπης σε έναν κόσμο, σημερινό, περίεργο, γκρίζο και μηχανικό.

Με μοναδικό “όπλο” τους τα κόκκινα κουφέτα που δίνουν αστείρευτη χαρά, αναλαμβάνουν να βρουν την άκρη του δρόμου της ελπίδας, φτιάχνοντας και πάλι το μαγικό αυτό τραγούδι. Ακολουθώντας τα σημάδια, φυλακίζονται από τη βασίλισσα της Φαρμακοχώρας, περνούν από τις ματαιόδοξες εγγονές της Κοκκινοσκουφίτσας, γνωρίζουν τους μηχανικούς που χτίζουν πολυκατοικίες, κρύβοντας τον κατσουφιασμένο πια ήλιο και πέφτουν στην παγίδα των επικίνδυνων μηχανών που επιχειρούν να τα προγραμματίσει. Τέλος, με τη βοήθεια του φεγγαριού και της πανσελήνου που βλέπουν από ψηλά τα πάντα, εντοπίζουν μία γιαγιά να κεντάει και να σιγοτραγουδάει το τραγούδι της χαράς.

Η θεατρική αυτή συμπαραγωγή μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, αλλά και αποφοίτων του σχολείου σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού. Την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο βικάριος της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, π. Αντώνιος Βουτσίνος, ο αντιδήμαρχος Σύρου, Δημήτρης Ρούσσος και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Ειρήνη Βλαστάρη η οποία συνεχάρη τους συντελεστές, παροτρύνοντας τους να συνεχίσουν το θεατρικό τους ταξίδι που κάθε χρόνο εξελίσσεται.

Ετικέτες: