Η Μάνα Εκάβη στο Θέατρο Απόλλων

  • Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, 2014 - 06:10

Την παραγωγή του Θεάτρου Αλκμήνη “Η Μάνα Εκάβη”, βασισμένη σε αποσπάσματα από τις τραγωδίες του Ευριπίδη “Εκάβη” και “Τρωάδες”, παρουσιάζει απόψε στο Θέατρο Απόλλων ο Μουσικός Όμιλος Σύρου.

“Η Εκάβη έχει χάσει άδικα και χωρίς δική της υπαιτιότητα τα παιδιά της, την πατρίδα της, τον άντρα της, και από δοξασμένη βασίλισσα γίνεται σκλάβα. Ο πόνος της δε μένει βουβός. Μετατρέπεται σε οργή. Τα βάζει με θεούς και ανθρώπους. Καταριέται τους Έλληνες και ειδικά την Ελένη, που για χάρη της αλώθηκε η Τροία. Όταν βλέπει τον τελευταίο της γιο, Πολύδωρα νεκρό - σκοτωμένο από τον βασιλιά της Θράκης - καταλαμβάνεται από εκδικητικό μένος. Με τη βοήθεια των Τρωάδων, σκοτώνει το βασιλιά και τα παιδιά του, ακυρώνοντας το ίδιο της το απόφθεγμα πως «ο καλός μένει πάντα καλός χωρίς η δυστυχία να του αλλάζει το φυσικό»”.

Συντελεστές παράστασης

Μετάφραση: Τάσος Ρούσσος
Επιλογή αποσπασμάτων, έρευνα και ερμηνεία : Εύη Οικονομίδου
Φωνή Ανδρομάχης, Κασσάνδρας: Νένα Βενετσάνου
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς
Σκηνικά: Βασίλης Οικονομίδης
Κοστούμι: Μανώλης Ιωνάς
Φωτισμοί: Μαριάνθη Γραμματικού
Φωτογραφίες: Αθηνά Λιάσκου

Η Μάνα Εκάβη πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Αλκμήνη τον Μάιο του 2013. Επίσης έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Μονολόγων που οργάνωσε το Θέατρο Altera Pars τον Σεπτέμβριο του 2013.

Τον Μάρτιο 2014 παίχτηκε στο Δημοτικό Θέατρο Περιστερίου για τον Σύλλογο Παράγκα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί απόψε στο Θέατρο Απόλλων στις 20:45. Διάρκεια: 60 λεπτά. Εισιτήρια: 7€ και 5€ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άποροι). (Ειδική προσφορά για μαθητές: 3€).