Παρουσιάσεις μονόπρακτων από το εργαστήριο των ακροποδητί "Θεατρικό Κείμενο και Σκηνική Παρουσία"

Έξι σημαντικά μονόπρακτα κορυφαίων θεατρικών συγγραφέων όπως ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ, ο Χάινερ Μίλερ και ο Φρειδερίκος Νίτσε παρουσιάζονται για δύο σαββατοκύριακα στο Κέντρο Χορού σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας “ακροποδητί” από το εργαστήριο “Θεατρικό Κείμενο και Σκηνική Παρουσία”.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 6 Ιουνίου θα παρουσιαστούν τα έργα “Η πιο δυνατή” του Αύγουστου Στρίντμπεργκ (α' διανομή) στις 21:00 και “Την έχασα” του Ζαν Κοκτώ στις 22:00.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την “Αγγελία Θανάτου” του Χάινερ Μίλερ (21:00) και τον “Θρήνο της Αριάδνης” του Φειδερίκου Νίτσε (22:00).

Τον δεύτερο κύκλο παραστάσεων ανοίγουν το Σάββατο 13 Ιουνίου “Η Ψεύτρα” του Ζαν Κοκτώ και η “Η πιο δυνατή” του Αύγουστου Στρίντμπεργκ (β' διανομή). Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Ιουνίου με την “Ανθρώπινη φωνή” του Ζαν Κοκτώ.

Στόχος του εργαστηρίου “Θεατρικό Κείμενο και Σκηνική Παρουσία” είναι η προσωπική διαδρομή και έρευνα του λόγου, από τη βουβή εσωτερική φωνή ως τον αρθρωμένο λόγο και τη σκηνική παρουσία. Το μάθημα περιλαμβάνει προετοιμασία σώματος και φωνής και εργασία πάνω σε κείμενα από το παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο. Απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς εμπειρία στο θεατρικό λόγο.

Ετικέτες: