Μονόπρακτες απολαύσεις στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί

Με τα έργα “Η πιο δυνατή” του Αύγουστου Στρίντμπεργκ και “Την έχασα” του Ζαν Κοκτώ εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου ο κύκλος των παρουσιάσεων μονόπρακτων από το εργαστήρι “Θεατρικό Κείμενο και Σκηνική Παρουσία” στο Χοροθέατρο ακροποδητί.

Στόχος του εργαστηρίου με δασκάλα την Αγγελική Σιγούρου, είναι η προσωπική διαδρομή και έρευνα του λόγου, από τη βουβή εσωτερική φωνή ως τον αρθρωμένο λόγο και τη σκηνική παρουσία. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες προετοίμασαν το σώμα και τη φωνή τους πάνω σε κείμενα από το παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο σώματος και φωνής και εργασία πάνω σε κείμενα από το παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο.

Το ρόλο της βαθιάς πληγωμένης γυναίκας στον μονόλογο του Στρίντμπεργκ ερμήνευσαν από κοινού η Αγγελική Αγγελετάκη και η Χρύσα Ελευθερίου. Στη συνέχεια η Όλγα Καλαντζή, η Ξένια Κοττάκη και η Μαριάννα Σταθάκη οι οποίες παρουσίασαν το μονόπρακτο του Κοκτώ “Την έχασα”, μετατρέποντας τη σκηνή σε ένα διαφορετικό λούνα παρκ, όπου τ' αλογάκια στριφογυρίζουν βουίζοντας, τα μπιλιάρδα κάνουν καραμπόλες, ο μηλόπιτες μοσχοβολούν και οι καραμπίνες αδειάζουν.

“15 χρόνια αφού αποφοίτησα από τη δραματική σχολή, αποφάσισα φέτος να διδάξω για πρώτη φορά θέατρο” δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” η κ. Σιγούρου, η οποία εξήγησε ότι τα μονόπρακτα δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να αφοσιωθούν εστιάσουν βαθύτερα στον χαρακτήρα που ενσαρκώνουν και μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς να στήσουν οι ίδιοι την παράστασή τους.

Σημειώνεται ότι χθες Κυριακή, παρουσιάστηκαν τα μονόπρακτα “Αγγελία Θανάτου” του Χάινερ Μίλερ και ο “Θρήνος της Αριάδνης” του Φειδερίκου Νίτσε. Οι παρουσιάσεις συνεχίζονται και το επόμενο σαββατοκύριακο με τα έργα “Η Ψεύτρα” του Ζαν Κοκτώ, “Η πιο δυνατή” του Αύγουστου Στρίντμπεργκ (β' διανομή) και “Ανθρώπινη φωνή” του Ζαν Κοκτώ.

Ετικέτες: