H "Ελένη" αναστατώνει και την Ποσειδωνία

Μετά την αξιοσημείωτη επιτυχία που σημείωσε πριν από μερικούς μήνες στο Θέατρο «Απόλλων», η πολυσυζητημένη παράσταση «Ποια Ελένη» του Θεατρικού Πολιτιστικού Ομίλου Σύρου Απόλλων επέστρεψε στον πολιτιστικό χάρτη του νησιού, αυτή τη φορά από τον υπαίθριο χώρο της μαγευτικής Έπαυλης Τσιροπινά.

Ο πολυπληθής θίασος του Απόλλωνα, έχοντας στις αποσκευές του το δυνατό κείμενο των Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα, τη σκηνοθετική σφραγίδα του μετρ Γιώργου Πάχου και φυσικά την αμέριστη αγάπη του κοινού, η οποία τον ακολουθεί από τον περασμένο Απρίλιο, κατασκήνωσε τις δύο τελευταίες ημέρες στην αρχοντική Ποσειδωνία.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στην ειδική εξέδρα, η οποία είναι τοποθετημένη πλησίον του βοηθητικού κτιρίου. Ο «τρωικός πόλεμος» ολοκληρώνεται απόψε στις 21:00, ενώ η Ελένη, ο Πάρης, η Πευκίδα, οι Θεές, οι Τρώες και οι Έλληνες θα αναμετρηθούν και πάλι την επόμενη εβδομάδα στο πρώτο τους «σπίτι», το Θέατρο Απόλλων από 2 έως 5 Αυγούστου.

Υπόθεση

Στο «Ποια Ελένη», οι δύο χαρισματικοί συγγραφείς καταπιάνονται με τον πασίγνωστο μύθο του τρωικού πολέμου, ανακατεύουν το ομηρικό υλικό και φτιάχνουν μια ξεκαρδιστική παρωδία, μια νόστιμη παραμυθοσαλάτα με στοιχεία μιούζικαλ. Γι’ αυτούς ο τρωικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ. Το όλο μπλέξιμο το δημιούργησαν οι θεές Ήρα, Αφροδίτη και Αθηνά. Ο Πάρης κλέβει την καρδιά της Ελένης αλλά στο πλοίο του αντί γι’ αυτήν επιβιβάζεται η άσχημη ξαδέλφη της, Πευκίδα. Μαγεμένοι, ο Πάρης και οι Τρώες θα λατρέψουν την Πευκίδα ως Ωραία Ελένη.

Ο τρωικός πόλεμος μένει χωρίς αιτία και το happy end είναι η μόνη λύση στην ομηρική παρεξήγηση.

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία με τη σφραγίδα του αγαπητού μας σκηνοθέτη Γιώργου Πάχου.