"Οίκος Ενοχής" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρούσσων

  • Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 9 Φεβ. 2016 - 7:36

Την ξεκαρδιστικά επίκαιρη φαρσοκωμωδία των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου «Όικος Ενοχής» (πρωτ. τίτλος: Ράους) με πρωταγωνίστρια την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας, παρουσιάζει τις επόμενες ημέρες στο Θέατρο «Απόλλων», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων Σύρου.

"Δεν θέλουμε να κάνουμε πλάκα με τα χάλια μας", λένε, οι συγγραφείς "αλλά μέσα από το χιούμορ να δούμε την κατάσταση πιο ψύχραιμα!".

Ο «Οίκος Ενοχής» σε σκηνοθεσία Γιάννη Δεσύπρη και σκηνογραφία Νίκου Πονηρού θα παρουσιαστεί από το Σάββατο 13 έως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:30.

Παίρνουν μέρος οι: Γιάννης Χαλκιάς, Μαρία Φραγκογιάννη, Βαγγέλης Τομαής, Μαρία Κακαβή, Γιώργος Κάτρης, Λία Μπάρμπα, Κατερίνα Κατσιβα, Γιάννης Καραντώννης, Μάκης Παράβαλος, Γιώργος Βαρθαλίτης, Μαρία Κρόντη .

Υπόθεση:

Τρεις μικροαστοί κληρονομούν ένα νεοκλασικό κτίριο, όπου στις αρχές του αιώνα είχε μείνει για λίγο ο Άγγελος Σικελιανός. Συναντιούνται με τους ενοικιαστές και μέσα από μια φαρσική σκηνή καταλαβαίνουν ότι στο ακίνητο αυτό στεγάζεται ένας οίκος ανοχής. Μετά την πρώτη σύγκρουση των δυο κόσμων, οι τρεις μικροαστοί συμβιβάζονται με την επιχείρηση που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους και προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν όσο μπορούν περισσότερο.

Εκτός των άλλων βάζουν σε ενέργεια το μεγάλο κόλπο. Ιδρύουν ένα σύλλογο με το όνομα «Αγγελος Σικελιανός» που δήθεν ασχολείται με την αναβίωση των Δελφικών Γιορτών και παίρνει επιχορήγηση από την Ευρώπη. Αλλά λίγους μήνες μετά έρχεται ένας Γερμανός επίτροπος που ελέγχει τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Οι επτά συνέταιροι έχουν δυο επιλογές, ή να ομολογήσουν την απάτη και να επιστρέψουν τα λεφτά της επιχορήγησης και με πρόστιμο, ή να το τραβήξουν στα άκρα. Να παραστήσουν στον Γερμανό επίτροπο ότι όντως υπάρχει πολιτιστικός σύλλογος που ανεβάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Αυτή η ακραία επιλογή είναι η βάση για ένα έργο με ακραίες φαρσικές σκηνές, όπου η απατεωνιά, το ψέμα και η απληστία φτάνουν σε σημεία παράκρουσης. Αλλά μήπως και η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα δεν είναι ακραία;

(Κατάλληλο άνω των 13 ετών)

Τιμές εισιτηρίων: 8 & 5 ευρώ