Μία νέα και πολλά υποσχόμενη θεατρική σκηνή στην «αγκαλιά» της Ερμούπολης

Θεατρικές βραδιές στα Καμίνια

Περισσότερα από 230 άτομα επισκέφτηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα το θεατράκι των Καμινίων για να παρακολουθήσουν την παράσταση που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι τα περασμένα Χριστούγεννα.

«Τα Μαγικά Μαξιλάρια» του Θεατρικού Ομίλου Σύρου «Ο Σουρής» με την υπογραφή του Ευγένιου Τριβιζά επέστρεψαν, αυτή τη φορά σ’ έναν διαφορετικό, αλλά πολλά υποσχόμενο πολιτιστικό χώρο.

Ο «Σουρής» σε συνεργασία με τον Κοινωνικό, Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Καμινίων Σύρας παρουσίασε το αγαπημένο έργο του πολυβραβευμένου σύγχρονου παραμυθά και γνήσιου απόγονου του Αριστοφάνη και του Αισώπου, που γνωρίσαμε στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Η παράσταση αποτέλεσε τη δεύτερη καλοκαιρινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων, ο οποίος στοχεύει στην εξωστρέφεια και τη συνεργασία του με φορείς του νησιού που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού.

Ο κόσμος επιστρέφει στις γειτονιές

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καταφέρνουμε μέσα από τις δράσεις μας να φέρουμε τον κόσμο κοντά στα Καμίνια, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλες γειτονιές της Ερμούπολης που μπορούν να φιλοξενήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις, αποτελώντας νέα σημεία συνάντησης των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού» δήλωσε στην Κοινή Γνώμη, ο Γιώργος Σιγάλας, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων και του Θεατρικού Ομίλου «Σουρής».

Τα «Μαγικά Μαξιλάρια» είναι η πρώτη θεατρική παράσταση που ανέβηκε ποτέ στο θεατράκι των Καμινίων. Σημειώνεται μάλιστα, ότι για τις ανάγκες του Συλλόγου, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης συνέβαλλε τα μέγιστα για την επέκταση της συγκεκριμένης σκηνής κατά δύο μέτρα. Επιθυμία του Συλλόγου είναι η πραγματοποίηση κι άλλων θεατρικών παραστάσεων στη φιλόξενη γειτονιά των Καμινίων, η οποία «αγκάλιασε» θερμά την ευγενική πρωτοβουλία των δύο Συλλόγων.

Στο πλαίσιο των παραστάσεων οι μικροί θεατές παρέλαβαν γλειφιτζούρια από τα μέλη του Συλλόγου, ενώ είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν με τους ήρωες του έργου.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων ευχαρίστησε από καρδιάς τόσο τον κ. Σιγάλα, όσο και τον πρόεδρο του «Σουρή» Γιάννη Δεσύπρη, στον οποίο δώρισε μία εικόνα.

Η επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου είναι η γνωστή σε όλους «Νησιώτικη Βραδιά», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.