Ο «Καρυοθραύστης» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης έκανε τη διαφορά

Μαθητικό υπερθέαμα

  • Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:18
  • /   Eνημέρωση: 23 Δεκ. 2016 - 3:00
Φωτό: Στέφανος Μαμίδης

Μια διαφορετική, ονειρική και παραμυθένια διάσταση στις χριστουγεννιάτικες σχολικές εορτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, έδωσαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, μεταφέροντας το κοινό, που κατέκλυσε το απόγευμα της Τρίτης το Θέατρο «Απόλλων», στον μαγικό κόσμο του Καρυοθραύστη.

Η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, όπου τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου είναι δυσδιάκριτα, πήρε σάρκα και οστά μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της εκπαιδευτικού Βέτας Αποστολίδου, διαδεχόμενη επάξια την επιτυχημένη «Παραμυθορουφήχτρα» του ΘΕΠΟΣ «Απόλλων».

Η μουσική, ο χορός και το θέατρο αλληλεπίδρασαν σε μια ξεχωριστή παράσταση – αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, που στήριξαν σημαντικά την προσπάθεια, αναλαμβάνοντας την κατασκευή των εντυπωσιακών κοστουμιών.

Η εκδήλωση άνοιξε με τις αγγελικές φωνές της χορωδίας, η οποία παρουσίασε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου μουσικού και μαέστρου Γιάννη Ρηγούτσου. Αμέσως μετά, ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης Σπύρος Βλαχόπουλος καλωσόρισε το κοινό, αναφερόμενος στην αποτελεσματική δουλειά και το έργο που επιτελεί το δημόσιο σχολείο.

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής, η σκηνή γέμισε με τους αρλεκίνους, τα ποντίκια, τους Κινέζους και όλους τους ήρωες του «Καρυοθραύστη» που άφησε την προσωπική του σφραγίδα στο φετινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Με τις συγχρονισμένες χορογραφίες και κινήσεις τους, οι μαθητές γοήτευσαν τους θεατές, εισπράττοντας το θερμότερο χειροκρότημα όλων.

Συλλογικό αποτέλεσμα

Σε δηλώσεις της στην «Κοινή Γνώμη», η ψυχή της παράστασης, Βέτα Αποστολίδου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν στο όμορφο αυτό αποτέλεσμα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και την κ. Πελαγία Τζιβόγλου, η οποία έκοψε και σχεδίασε μόνη της περισσότερα από 90 κοστούμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση αναμένεται να επαναληφθεί τόσο εντός, όσο και εκτός «έδρας», καθώς η δραστήρια ομάδα του σχολείου έχει δεχτεί σημαντική πρόταση για να μεταφερθεί ο «Καρυοθραύστης» της και σε μεγάλη σκηνή της Αθήνας.