Τα Δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στο Θέατρο Απόλλων
  • Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, 2017 - 06:20

Έπειτα από τρεις χρονιές επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα, η ομάδα “Art Vouveau παρουσιάζει στη Σύρο την απολαυστική κωμωδία Τα Δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ..

Η παράσταση που εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, παρουσιάζεται την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στις 20.00, στο Θέατρο Απόλλων.

Πρόκειται για μια εμπνευσμένη θεατρική διασκευή που βασίζεται στο ομώνυμο ινδικό λαϊκό παραμύθι. Η ιστορία ξετυλίγεται με άξονα τις τεχνικές αφήγησης του βωβού κινηματογράφου, χαρακτηριστικά της ομάδας Art Vouveau, που δημιουργούν απίστευτα κωμικές καταστάσεις, για πολλαπλές αναγνώσεις!

Η Δανάη Τίκου σκηνοθετεί με πολλή φαντασία, σε συνεργασία με τον έμπειρο Camilo Bentancor στην επιμέλεια κίνησης, και οι πέντε ταλαντούχοι ηθοποιοί της ομάδας “Art Vouveau ζωντανεύουν τη συναρπαστική ιστορία με αστείρευτη ενέργεια, ρυθμό και εκφραστική κίνηση -χωρίς τη χρήση λόγου- ερμηνεύοντας πολλούς εναλλασσόμενους ρόλους με καταπληκτική τεχνική και εντυπωσιακές ερμηνείες!

Όλη η παράσταση συνοδεύεται από ζωντανή μουσική πιάνου που ενώνεται με τη δράση των ηθοποιών, σε μουσική σύνθεση και εκτέλεση του Γιάννη Σελέκου.

Υπόθεση:

Σε μια μικρή, απομακρυσμένη πολιτεία, η ζωή κυλά ήρεμα... μέχρι την ημέρα που ο νεαρός βασιλιάς, σε μια συνηθισμένη περιήγησή του, πέφτει σε ένα γκρεμό, με αποτέλεσμα τα πόδια του να μην τον βαστάνε πια. Οι πιο ξακουστοί θεραπευτές, παράξενοι και εκκεντρικοί, θα τον επισκεφτούν χωρίς αποτέλεσμα. Τότε δίνει μια εξωφρενική βασιλική διαταγή: «Όλοι, υποχρεωτικά, θα περπατούν με δεκανίκια». Και έτσι γίνεται. Ο καιρός περνάει... και πλέον στην πολιτεία αυτή κάθε βήμα συνοδεύεται από τον μεταλλικό ήχο που κάνει το δεκανίκι, καθώς στηρίζει τα -αδύναμα πια- πόδια των υπάκουων ανθρώπων.

Μια μέρα όμως, ο ηλικιωμένος πλέον βασιλιάς πεθαίνει... και μια απρόσμενη επίσκεψη δίνει στους πολίτες μία και μοναδική ευκαιρία να θυμηθούν όσα με τη βία είχαν ξεχάσει!

Δείτε εδώ το τρέιλερ της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=slnlhYr_0mM

Συντελεστές

Διασκευή: Ομάδα  “Art Vouveau”

Σκηνοθεσία: Δανάη Τίκου

Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Βαρδαβά

Επιμέλεια κίνησης: Camilo Bentancor

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Σελέκος

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Παληογιάννης, Αντώνης Πριμηκύρης, Δανάη Τίκου. Στο πιάνο ο Γιάννης Σελέκος.

Info

Θέατρο Απόλλων

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

Ώρα έναρξης 20.00

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ και 8 ευρώ μειωμένο

Προπώληση Θέατρο Απόλλων καθημερινά 10.00-12.00 (από 19 Ιανουαρίου)

Παραγωγή Περιοδικό Serious

Υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης