Σύρος, Τήνος Άνδρος στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων “Μώμος ο Πατρεύς”

Όταν οι Κυκλάδες μιλούν... θεατρικά

Για τα 40 χρόνια προσφοράς του στο ερασιτεχνικό θέατρο θα τιμηθεί στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» ο Θεατρικός Όμιλος Σύρου «Σουρής».

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 10, 11 & 12 Φεβρουαρίου στην Πάτρα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας (ΔΗΠΕΘΕ). Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών Θεάτρου και Μεταφραστών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ&Μ).

Η Επιτροπή Επιλογής του 9ου Μώμου αποτελείται από τους: Περικλή Βασιλόπουλο (εκπρόσωπο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας), Μαριάννα Ξυνή και Έφη Θεοφιλά (απόφοιτοι του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών ), Χριστίνα Κόκκοτα (μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών, θεατρολόγος, φιλόλογος) και 5μελή ομάδα (1 ψήφος) του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ».

Παραστάσεις που προκρίνονται

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις ομάδες που θα διαγωνιστούν στη φετινή διοργάνωση για το Βραβείο Κοινού, βρίσκονται ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου με το πρωτότυπο έργο του Άγγελου Παπαϊωάννου “Όταν τα σκουπίδια μιλούν” και ο Θεατρικός Όμιλος Τήνου «Θεατροποιείο» με το απόσπασμα «Ο μονόλογος του Μάκη» από το έργο «Επικήδειοι» του Γιώργου Γαλίτη.

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής, στο φετινό Αφιέρωμα του Μώμου, την Παρασκευή 10η Φεβρουαρίου 2017 στο θέατρο Πάνθεον, θα τιμηθεί  για τη συνολική παρουσία του ο Θεατρικός Όμιλος Σύρου “Σουρής”, που θα παρουσιάσει ενώπιον του πατρινού κοινού την σύγχρονη κωμωδία «Γκρουπ Θέραπι» του Laurent Baffie.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ ευχαριστεί από καρδιάς όλες τις ομάδες που κατέθεσαν υποψηφιότητα για τη φετινή διοργάνωση, ανάμεσά τους και την ομάδα «Ένεπε Μούσα» από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, που έστειλε το πρωτότυπο 10λεπτο «Ένα αγαπητό όνομα», αλλά δυστυχώς δεν έφτασε έγκαιρα.