«Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» στην Κέα

  • Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:23

Τη μαύρη κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου «Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» παρουσιάζει φέτος η θεατρική ομάδα Π.Σ. «Σιμωνίδης ο Κείος» στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» στην Κορησσία.

Η παράσταση «Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» μονοπώλησε για πέντε συνεχόμενα χρόνια το θεατρικό ενδιαφέρον της Αθήνας με ανεβάσματα σε μεγάλα θέατρα (θέατρο Ήβη, Λαμπέτη, Αθηνά) και παρουσιάστηκε σε όλη την Ελλάδα σε δύο θριαμβευτικές περιοδείες. Παρουσιάστηκε επίσης για δύο συνεχόμενες χρονιές από το Σατιρικό θέατρο Κύπρου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, ενώ έχει παρουσιαστεί από δεκάδες ερασιτεχνικούς θιάσους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Γιατί οι νεκροί τρώνε τυρόπιτες;», «ποια είναι η διαφορά μιας τυρόπιτας κουρού από έναν Κούρο στους Γαργαλιάνους;» «επιστρέφει κανείς πορτοφόλι στην Ελλάδα;», «χάνουμε τελικά 21 γραμμάρια όταν πεθαίνουμε»; Τέτοια και παρόμοια μεταφυσικά ερωτήματα θέτει το γνωστό θεατρικό και τηλεοπτικό δίδυμο σε ένα έργο που παίζεται και ξαναπαίζεται με την ίδια επιτυχία.

Και το περίεργο δεν είναι που τα θέτουν…Το περίεργο είναι που τα απαντούν!

Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές. Ένα νούμερο ρεκόρ που προβλέπεται να συνεχίζει να αυξάνεται.

Στην παράσταση της Κέας παίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Γιαννης Βρετταρος , Θοδωρης Καμιλης , Βαρβαρα Κορασιδη , Δημητρα Κορασιδη , Εφη Λεπουρα , Μαρια Λεπουρα , Παναγιωτης Ξεστερνος , Πετρος Πασπατης , Βαρβαρα Σταβαρη , Χριστινα Τσουλου. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μάνεσης.