Σπονδυλωτή σατιρική παράσταση των θεατρικών ομάδων "Απόλλων", "Σουρής", "Μπαστιάς", "Γαλησσάς" και με τη συμμετοχή του "Θεατροποιείου" Τήνου

Το Συριανό Καρναβάλι πήγε στο Θέατρο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Συριανό Καρναβάλι πήγε θέατρο και παρακολούθησε μία σπονδυλωτή σατιρική παράσταση με την υπογραφή των θεατρικών ομίλων της Σύρου, αλλά και φίλων του.

Το κοινό του νησιού υποδέχτηκε στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων τις θεατρικές ομάδες «Απόλλων», «Σουρής» «Μπαστιάς» και «Γαλησσά», ενώ μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας Τήνου «Θεατροποιείο», η οποία άνοιξε την παράσταση με τον ξεκαρδιστικό μονόλογο του Μάκη από το έργο του Γιώργου Γαλίτη «Τα ραδίκια ανάποδα». Έπαιξαν οι Παναγιώτης και Γιάννης Τουφεκλής.

Το μονόπρακτο έργο του Δημήτρη Ψαθά «Η τσάντα και το τσαντάκι» παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά με τον Γιάννη Βουτσίνο στο ρόλο του δικαστή, τον Ιωάννη Χαλκιά στο ρόλο του νευρικού κυρίου και της Ιωάννας Ρούσσου στο ρόλο της κυρίας που άνοιξε την τσάντα, έβγαλε το μικρό τσαντάκι, έκλεισε τη μεγάλη τσάντα και άνοιξε το μικρό τσαντάκι.

Στη συνέχεια, το κοινό παρακολούθησε ένα απόσπασμα από το έργο «Θαλασσινή Πολιτεία» του Νίκου Σφυρόερα, το οποίο παρουσιάστηκε από τον ΘΕΠΟΣ «Απόλλων» στο πλαίσιο του εορτασμού των 190 χρόνων από την ονοματοδοσία της Ερμούπολης. Στο ρόλο του Τζουάννε ο Δημήτρης Καπέλλας και στο ρόλο της αγαπημένης του Σπεράντζας, η Ζωή Γεωργίου.

Αφιερωμένα στη μνήμη του Συριανού ηθοποιού Χρόνη Εξαρχάκου ήταν τα δύο αποσπάσματα από την ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Μια κυρία στα μπουζούκια» που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα «Μπαστιά». Η σπονδυλωτή παράσταση έκλεισε με την ομάδα του «Σουρή» και το έργο του Μάριου Ποντίκα «Ανάσταση».

Τα αποσπάσματα ένωσαν τετράστιχα του σπουδαίου Συριανού σατιρικού ποιητή, δημοσιογράφου και εκδότη Γεωργίου Σουρή, που ενσάρκωσε μοναδικά ο ηθοποιός Γεώργιος Μιχαλάκης.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Γιώργος Ρούσσος και η Μαριάννα Βακονδίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, τονίζοντας ότι το Συριανό Καρναβάλι ανοίγει τα φτερά του, υποδεχόμενο φέτος και τρεις ομάδες από Μεσολόγγι, Εύβοια και Θεσσαλονίκη.