«Το Θέατρο ταξιδεύει στην άγονη γραμμή»

Στην Ικαρία «Απόλλωνά» μου, στην Ικαρία

  • Παρασκευή, 5 Μαΐου, 2017 - 06:12
Φωτό: Δημήτρης Βαμβακούσης

Ο πολυμήχανος Οδυσσέας του Θεατρικού Πολιτιστικού Ομίλου Σύρου «Απόλλων», αποχωρίστηκε ξανά την Ιθάκη του και τα πολιτιστικά κύματα του Αιγαίου τον έβγαλαν στην Ικαρία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Θέατρο ταξιδεύει στην άγονη γραμμή», ο πολυμελής θίασος του Ομίλου παρουσίασε το Σάββατο 29 Απριλίου στην πολιτιστική αίθουσα του Χριστού Ραχών, την παράσταση «Κωμοδύσσεια» της Μαρίας Κίτρα, σε σκηνοθεσία της Βέτας Αποστολίδου.

Η επιτυχημένη παράσταση του Ομίλου καθήλωσε για μία ακόμη φορά παιδική και ενήλικη φαντασία, αποκτώντας δεκάδες θαυμαστές στην Ικαρία. Το πρόγραμμα «Το θέατρο ταξιδεύει στην Ικαρία» ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου και με χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μέσα σε πέντε μήνες, Απρίλιο Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο ομάδες- μέλη της Ομοσπονδίας θα επισκεφθούν νησιά της Άγονης Γραμμής σε όλο το Αιγαίο και θα δώσουν θεατρικές παραστάσεις με έργα, που ήδη έχουν ανεβάσει στον τόπο τους υλοποιώντας τον βασικό στόχο της Ομοσπονδίας, που είναι η προαγωγή της πνευματικής καλλιέργειας των κατοίκων των νησιών μας – ακόμη και των πιο μικρών και απομονωμένων – και η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2017», η «Κωμοδύσσεια» του «Απόλλωνα» θα επιστρέψει για λίγες ημέρες στο πρώτο της «λιμάνι», το Κηπάριο της Μεταμόρφωσης. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από 20 έως 23 Ιουλίου 2017.