Ο διάσημος Μάγος Dio αποκαλύπτει σε μικρά και μεγάλα παιδιά της Σύρου τη μαγεία που κρύβεται πίσω από τα μάτια μας

«Μαγεία είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο ενός παιδιού»

Ένα αξέχαστο απόγευμα σε όλους τους λάτρεις της ταχυδακτυλουργίας θα προσφέρει σήμερα σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Θεάτρου Απόλλων, ο διάσημος μάγος Dio.

Το «Μαγικό Σεντούκι» είναι μια κωμική παράσταση μαγείας αυστηρά για παιδιά … μέχρι 99 ετών, που υπόσχεται να μας αποκαλύψει τη μαγεία που κρύβεται μπροστά στα μάτια μας.

Παράλληλα για να ικανοποιηθούν και τα… ενήλικα παιδιά, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ μία έξτρα παράσταση, με τίτλο "Mind games by Amazing Dio".

Ο Amazing Dio (Διονύσης Γουλίμης) είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους Mentalist μάγους στην Ελλάδα. Έγινε ευρύτερα γνωστός κυρίως μέσα από την συνύπαρξή του – επί σκηνής - με την Πέμη Ζούνη και τη συνεργασία του με το El Convento Del Arte για 2 επιτυχημένες σεζόν, αλλά και την επιμέλεια σε μαγικά κόλπα του videoclip "Πετάω" της Μαρίζας Ρίζου και του Πάνου Μουζουράκη.

Έχει κάνει επίσης την επιμέλεια σε μαγικά κόλπα για την παράσταση του Μάρκου Σεφερλή "ο Μάγος του Ροζ". Σπούδασε την τέχνη αυτή παρακολουθώντας σεμινάρια στο Blackpool της Αγγλίας από τους σημαντικότερους σύγχρονους μάγους. Είναι μέλος της … μαγικής κοινότητας στην Ελλάδα, της διεθνούς αδελφότητας μάγων (IBM) και μιας ομάδας που τις παραστάσεις τους έχουν δει εκατοντάδες κόσμου στο Γυάλινο Θέατρο, στο Χυτήριο και στο El Convento Del Arte.

Το 2014 αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα παρουσιάζοντας τις παραστάσεις «MIND GAMES» μετά από παρότρυνση και καθοδήγηση της Πέμης Ζούνη.

Πειράματα τηλεπάθειας και ελέγχου του νου

Ο Amazing Dio έχει αναπτύξει το μοναδικό του στυλ συνδυάζοντας την κλασική τέχνη της υποβολής με το σύγχρονο κωμικό θέατρο, κάτι που τον καθιέρωσε ως έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του είδους. Ειδικότερα, χρησιμοποιεί τις πέντε του αισθήσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας έκτης αίσθησης, αναμιγνύοντας τεχνικές αποπροσανατολισμού και γνώσεις ψυχολογίας μαζί με την ικανότητά του να “διαβάζει” τη γλώσσα του σώματος και να επηρεάζει την σκέψη του άλλου μέσω της υποβολής.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις μαγείας, ενώ έχει εμφανιστεί και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο ίδιος πιστεύει στη μαγεία;

Σε δηλώσεις του στην «Κοινή Γνώμη», ο Amazing Dio εκφράζει την άποψη ότι «η πραγματική μαγεία είναι  να νοιάζεσαι για τον διπλανό σου και να δίνεις αγάπη όσο περισσότερο μπορείς». Προσθέτει μάλιστα ότι «μαγεία είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο ενός παιδιού την ώρα που μπορείς να του δώσεις κάτι που του λείπει η έχει στερηθεί και ζούμε σε εποχές που τα παιδιά έχουν ανάγκη την αγάπη μας».

Σχετικά με το κατά πόσο είναι δυνατόν να κάνει κάποιος αυτά που παρουσιάζει ένας μάγος στις παραστάσεις του, ο ίδιος απαντά ότι ο άνθρωπος είναι ικανός για τα πάντα. «η νοητική ταχυδακτυλουργία παραμένει κομμάτι της τέχνης μας, της κλασικής ταχυδακτυλουργίας , και όπως ο Μάγος όλοι βλέπουν να κόβει στην μέση την βοηθό του αλλά κατά βάθος ξέρουμε ότι δεν συμβαίνει αυτό πραγματικά , έτσι και στην δικιά μας περίπτωση ισχύει το ίδιο , άλλωστε τέχνη είναι να κρύβεις τους πραγματικούς τρόπους που καταφέρνεις ένα θαύμα , στην περίπτωση μας την τηλεπαθητική επικοινωνία, από το κοινό.

«Στην πραγματικότητα είμαστε ψυχαγωγοί»

Για το λόγο αυτό, επισημαίνει ότι οι μάγοι ουσιαστικά είναι «ηθοποιοί που κάνουν τους μάγους ” όπως είπε και ο πατέρας της μοντέρνας ταχυδακτυλουργίας Jean Eugène Robert-Houdin. «Στην πραγματικότητα όμως αυτό που πρέπει και θέλουμε να είμαστε είναι ψυχαγωγοί είμαστε αυτοί που θα σας παρασύρουμε σε έναν κόσμο που θα ήθελες η μαγεία που σου δείχνουμε να ήταν πραγματική» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει δε ότι «το κοινό δεν το ενδιαφέρει ο τρόπος που εσύ το κάνεις , το κοινό θέλει και είναι έτοιμο να πιστέψει ότι η μαγεία υπάρχει αρκεί να του το παρουσιάζεις με τρόπους που να μην τον προκαλεί να ψάξει για την απάντηση αλλά να θέλει να παραμείνει βυθισμένος στην μαγεία που του προσφέρεις».

Όπως υπογραμμίζει, το Mentalism είναι η παραστατική τέχνη στην οποία ο μένταλιστ, φαίνεται να αποδεικνύει ιδιαίτερα ανεπτυγμένες πνευματικές ή διαισθητικές ικανότητες. Ο ίδιος προσπαθεί να την συνδυάζει με αρκετά μεγάλη δόση χιούμορ. «Θα ήθελα να παρουσιάζω αυτή την τέχνη, μέχρι τα βαθιά μου γεράματα, γιατί την αγαπάω πολύ», δηλώνει. Οι παραστάσεις του Amazing Dio περιλαμβάνουν κατορθώματα μνήμης και μαθηματικά, πειράματα ύπνωσης, τηλεπάθειας, διόρασης, μαντείας, πρόγνωσης, ψυχοκίνησης, αλλά και ελέγχου νου, καθώς του αρέσει να ασχολείται με τις δυνατότητες του ανθρώπινου μυαλού.

«Δεν χρειάζεται να βρίσκουμε λύση σε όλα»

Σ’ εκείνους που προσπαθούν να ερμηνεύσουν την ταχυδακτυλουργία με τη λογική, απαντά πως η λογική είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά μερικές φορές μπορεί να αποδειχτεί τελείως άχρηστη.  «Θα ήθελα πολύ να κρατήσουν στο μυαλό τους ότι, δεν χρειάζεται όλα τα μυστήρια να υπαντιούνται , δεν χρειάζεται να έχουμε μια λύση στο μυαλό μας για τα πάντα. Οι θεατές φεύγοντας να θυμούνται ότι “Για αυτόν που πιστεύει, καμία εξήγηση δεν χρειάζεται, για αυτόν που δεν πιστεύει καμία εξήγηση δεν είναι αρκετή”».

Oι παραστάσεις του Μάγου Dio θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 18:30 (παιδική) και στις 21:15 (ενήλικη) και διοργανώνονται από την εταιρεία Action Εστί, με την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.