Το Κάλεσμα της Λορίν

  • Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 11 Ιαν. 2018 - 7:27

Στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Χριστούγεννα στη Σύρο», παρουσιάζεται στο Θέατρο Απόλλων το θεατρικό έργο «Το Κάλεσμα της Λορίν» της Παλόμα Πεδρέρο, σε σκηνοθεσία Φένιας Αποστόλου, την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 21:30.

Σε ένα τολμηρό παιχνίδι αποκαλύψεων και αντιμέτωπο με τον εαυτό του θα οδηγηθεί για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό με Το Κάλεσμα της Λορίν.

Eίναι Απόκριες. Ο άντρας (Πέδρο) μεταμφιέζεται σε Λορίν Μπακόλ, ενώ η γυναίκα (Ρόζα) σε Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Αυτό που ξεκίνησε σαν παιχνίδι, η αναζήτηση της ανανέωσης στη σχέση τους, μετατρέπεται σε αποκάλυψη: ο άνδρας προτείνει στη γυναίκα να παίξουν με ένα αντικείμενο που αγόρασε στο sex shop, αλλά η γυναίκα χαλάει το «παιχνίδι». Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν προκαθορισμένοι «ρόλοι»; Το έργο μιλάει τόσο για τις δυνατότητες ελευθερίας που μπορεί να έχει το άτομο, όσο και για την καταπίεση και την κοινωνική απομόνωση την οποία υφίστανται όλα τα μέλη μιας κοινωνίας.

Ερωτισμός και καταπίεση συνυπάρχουν. Παραδοσιακοί ρόλοι παρωδούνται. Πόσο στέρεη είναι η βάση στην οποία στηρίζεται η κοινωνία; Οι κοινωνικοί ρόλοι που απονέμονται και υιοθετούνται ακόμα και από την παιδική ηλικία, αρχίζουν να αμφισβητούνται.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ηλικίες κάτω των 16