Το Συριανό Καρναβάλι πήγε θέατρο

Παρουσία πλήθους Συριανών, αλλά και ομάδας επισκεπτών από την πόλη Grillon της Γαλλίας, που συμμετέχουν ενεργά στο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2018, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η καθιερωμένη σπονδυλωτή σατιρική παράσταση με τη συμμετοχή τεσσάρων τοπικών θεατρικών ομάδων.

Οι Όμιλοι «Απόλλων», «Σουρής», η ομάδα «Μπαστιάς» και ο θίασος του Γρηγόρη Γαλαντή παρουσίασαν επί σκηνής του υπέρλαμπρου Θεάτρου Απόλλων παλαιές και νέες δουλειές τους, χαρίζοντας άφθονο γέλιο στο κοινό και προετοιμάζοντας με το δικό τους τρόπο, το έδαφος για την κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αποσπάσματα από τα έργα: Βρώμικες Ιστορίες (ΘΕΠΟΣ Απόλλων), Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα (Μπαστιάς), Δεν ήταν 12 οι Θεοί (του Γρηγόρη Γαλαντή) και Πλούτος (Θεατρικός Όμιλος Σύρου «Ο Σουρής).

Τη βραδιά παρουσίασε με δικά του, πρωτότυπα κείμενα ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλάκης, ενσαρκώνοντας μοναδικά τον Γεώργιο Σουρή. Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, η οποία μετά το τέλος της παράστασης μοίρασε διένειμε αναμνηστικά δώρα του Δήμου στα μέλη της αντιπροσωπείας από τη Γαλλία.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης".