«2 ½ φόνοι και ένα μπουλντόγκ» από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων

Φαρσοκωμωδία που… δαγκώνει

  • Τρίτη, 29 Μαΐου, 2018 - 06:12

Τι κοινό μπορεί να έχει μία χορεύτρια και ένας σκύλος; Τι ψάχνει ένας υπαστυνόμος στο σπίτι ενός ιατρού; Μπορεί μία ψυχοσωματική ασθένεια να είναι μεταδοτική; Πώς μία γραβάτα μπορεί να μετατραπεί σε γυναικεία εσώρουχα; Αυτά και πολλά ακόμη καίρια ερωτήματα απαντήθηκαν στη νέα παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων.

Μαύρο χιούμορ, «θανατηφόρες» παρεξηγήσεις και αναγραμματισμοί που… σκοτώνουν ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της θεότρελης κωμωδίας των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «2 ½ φόνοι και ένα μπουλντόγκ», που παρουσιάστηκε από 22 έως 25 Μαΐου 2018 στο Θέατρο Απόλλων.

Το έργο είναι βασισμένο στο μονόπρακτο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Ευγένιου Λαμπίς «Η υπόθεση της οδού Λουρσίν». Υπηρετώντας το πανάρχαιο είδος της «φάρσας», ο κορυφαίος κωμωδιογράφος του 19ου αιώνα στη χώρα του, έδωσε νέα πνοή στο είδος με το τολμηρό χιούμορ του και τις προβλέψιμες, αλλά καλογραμμένες καταστάσεις. Τα έργα του Λαμπίς, γεμάτα ζωντάνια, ενέργεια και πρωτοτυπία φτάνουν μέχρι και τις μέρες μας, αποτελώντας πηγαίο υλικό για σκηνικούς πειραματισμούς.

Την παράσταση «2 ½ φόνοι και ένα μπουλντόγκ» σκηνοθέτησε η Λία Μπάρμπα. Έπαιξαν οι: Μαρία Γαδ, Γιάννης Χαλκιάς, Μαρία Φραγκογιάννη, Μύριαμ Μαραγκού, Γιώργος Ρηγούτσος, Βαγγέλης Τομαής και Χρήστος Τομαής.

«Η διαδικασία της πλήρης κατανόησης του κειμένου στις αναγνώσεις και στις πρόβες με τους ηθοποιούς ήταν το κύριο ζητούμενο στο πρώτο στάσιο. Στο δεύτερο, καθορίστηκαν τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα των χαρακτήρων και τις μεταξύ τους σχέσεις. Με οδηγό αυτά τα δεδομένα, οργανώθηκε η υποκριτική – ερμηνευτική γραμμή των ηθοποιών», σημείωσε η σκηνοθέτης κ. Μπάρμπα.

Η παράσταση θα επαναληφθεί από 28 έως 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2018».