Γλύκα και τρέλα στο οπτικοποιημένο "Λουκουμάκι Συριανό"

  • Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2014 - 15:58
  • /   Eνημέρωση: 29 Αυγ. 2014 - 9:18
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Ο εκκεντρικός Τζακ Σπάροου, ο “σημαδεμένος” Αλ Πατσίνο, ο “καλοζωϊσμένος” Μαραντόνα, ο Αδάμ και η Εύα, ο Πάρης και η Ελένη και η Κλεοπάτρα με το φίδι της παρελαύνουν στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού “Λουκουμάκι Συριανού” με το οποίο το συριανό συγκρότημα ΝΤΠ (Νέα Τάξη Πραγμάτων) σημάδεψε μουσικά το πιο γλυκό φεστιβάλ της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Οι φίλοι του συγκροτήματος, αλλά και της Σύρου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με χιουμοριστικό τρόπο την ιστορική διαδρομή του παραδοσιακού γλυκίσματος από την εποχή των πρωτόπλαστων μέχρι τις περιπέτειες των Πειρατών της Καραϊβικής μέσα από τα μάτια των Κωστή Μπάμπαρη και Ιωσήφ Πρίντεζη, που επιμελήθηκαν το σενάριο και τη σκηνοθεσία.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Πανοηλίας και ο Ιωσήφ Πρίντεζης παρουσιάζουν τη “σωστή” ιστορία και όχι αυτή που διδάσκεται στα σχολεία, μέσα από την πραγματική επίδραση που είχε το συριανό λουκούμι στους πρωταγωνιστές της.

“Γιατί είσαι Αιγαίο, είσαι έρωτας και... Σύρος”.

Σημειώνεται ότι στο βιντεοκλίπ συμμετείχαν αρκετοί Συριανοί, οι οποίοι υποδύθηκαν τους ρόλους τους με τρέλα και αστείρευτο κέφι χαρίζοντας γέλιο σε όσους ετοιμάζονται να παραδοθούν στη γλύκα του συριανού λουκουμιού με ένα μόνο κλικ.