Νησιώτικη βραδιά στην παραλία του Γαλησσά για τη λήξη του καλοκαιριού

Μουσικό φινάλε

  • Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2014 - 06:10

Το καλοκαίρι αποχαιρέτισε ο Καλλιτεχνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά “Άγιος Στέφανος” επιφυλάσσοντας σε κατοίκους, φίλους και επισκέπτες του χωριού μία μοναδική νησιώτικη βραδιά, με το τραγούδι και το χορό να έχουν τον πρώτο λόγο.

Λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία για μία ακόμη φορά κύλησε σαν νεράκι, μικροί και μεγάλοι συνέρρευσαν στην παραλία του Γαλησσά, για να περάσουν ευχάριστα τη βραδιά τους, υπό τους ήχους των νησιώτικων που συντρόφευσαν “μουσικά” τη βόλτα τους.

Παρά το γεγονός, ότι ο Σεπτέμβριος, ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου βρισκόταν μία “ανάσα” μακριά, το κοινό δεν έχασε ούτε στιγμή το κέφι του. Ως εκ τούτου, δεν έλειψαν εκείνοι που δεν πτοήθηκαν καθόλου και έσυραν το χορό, προτρέποντας και τους υπόλοιπους να συμμετέχουν, είτε με το χειροκρότημά τους, είτε με την επίδειξη των χορευτικών ικανοτήτων τους.

Μετά το πανηγύρι της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, ο Γαλησσάς έδωσε και πάλι την ευκαιρία στο κοινό της Σύρου να βρεθεί κοντά του και να γιορτάσει, βάζοντας στην άκρη έγνοιες και προβλήματα. Αρνούμενοι να ανταλλάξουν έστω και φευγαλέα το αποκαρδιωτικό “καλό φθινόπωρο”, οι επισκέπτες συνέχισαν το γλέντι τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τη διάθεση να παραμένει ανεβασμένη.

Ετικέτες: