Εργαστήρι παραδοσιακών χορών ''Σπονδή Τηνίων"

Το εργαστήρι παραδοσιακών χορών ‘’ΣΠΟΝΔΗ ΤΗΝΙΩΝ’’ του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου εγκαινιάστηκε εχθές Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 στις 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Τήνου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος πατήρ Γεώργιος Φανερός, παρουσία του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Νάξου – Τήνου και παντός Αιγαίου κ. Νικολάου Πρίντεζη. Το Δήμο Τήνου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος και υπεύθυνη σε θέματα πολιτισμού κ. Νατάσα Δεληγιάννη – Άσπρου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Τήνου κ. Γιάννης Μαρκουΐζος. Παρευρέθηκε επίσης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γ’ Δημοτικού Σχολείου Τήνου κ. Λευτέρης Βιδάλης, όπως και πολλοί από τους μαθητές των παραδοσιακών χορών. Ευχές για το νέο ξεκίνημα απεύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεος ο Β’, μέσω του Αρχιερατικού Επιτρόπου πατέρα Γεώργιου Φανερού και ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου κ. Νικόλαος Πρίντεζης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Τσιμέκης αναφέρθηκε στο λόγω της δημιουργίας του εργαστηρίου ‘’ΣΠΟΝΔΗ ΤΗΝΙΩΝ’’, τονίζοντας την υποχρέωση που έχει ο Σύλλογος για τη διατήρηση και την προώθηση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού μας, η οποία αναφέρεται ρητά και στο καταστατικό του Συλλόγου. Επίσης ευχαρίστησε το Δήμο Τήνου, το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Τήνου και τη διευθύντριά του κ. Πόπη Διασκούφη, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Γ’ Δημοτικού Σχολείου και τη δασκάλα των χορών κ. Σοφία Σταμάτη για την άψογη συνεργασία. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσους επέλεξαν την ‘’ΣΠΟΝΔΗ ΤΗΝΙΩΝ’’ για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν γραφτεί 63 ενήλικες και 20 παιδιά δημοτικού, οι οποίοι και συναντήθηκαν για πρώτη φορά την Τετάρτη το απόγευμα 8 Οκτωβρίου στα γραφεία του Συλλόγου μας. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή.