Η σεφ Ντίνα Νικολάου στη Σύρο

  • Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2014 - 19:34
  • /   Eνημέρωση: 13 Οκτ. 2014 - 21:18
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Στη Σύρο βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας η σεφ Ντίνα Νικολάου για λογαριασμό της νέας ταξιδιωτικής και γαστρονομικής εκπομπής της με τίτλο “Ένα Τραπέζι Ελλάδα”, η οποία θα προβάλλεται από το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και κάθε εβδομάδα στις 16:15 μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ.

H Ντίνα Νικολάου, γνωστή στο κοινό από την εκπομπή "Νηστικοί πράκτορες" του STAR, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, γεύεται παραδοσιακά προϊόντα και μαθαίνει τα μυστικά των τοπικών πιάτων. Το ταξίδι της ξεκινάει πάντα γύρω από ένα τραπέζι: άλλοτε στην κουζίνα ή την τραπεζαρία ενός σπιτιού, άλλη φορά σε μια αυλή ή σε κάποιο πανηγύρι, τοπική γιορτή... ακόμη και γύρω από ένα τραπεζομάντηλο στρωμένο στο δάσος, σε ένα υπαίθριο πικ-νικ που έχει στήσει μία οικολογική ομάδα που εργάζεται στην περιοχή. Η αναζήτησή της ξεκινά με ξεναγό έναν φίλο από το τραπέζι αυτό, που την μυεί στις ομορφιές και τις λιχουδιές του τόπου.

Και φυσικά από το Συριανό τραπέζι δεν θα μπορούσε να λείπει και η παραδοσιακή χαλβαδόπιτα, η οποία είχε την τιμητική της στα πρώτα γυρίσματα του επεισοδίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε η “Κοινή Γνώμη”.