Λαμπρός εορτασμός της Οσίας Μεθοδίας στην Κίμωλο

Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε το περασμένο Σάββατο η μνήμη της Οσίας Μεθοδίας στην Κίμωλο, όπου από νωρίς το απόγευμα τα τραπέζια και τα λουλούδια της μεγάλης γιορτής ήταν έτοιμα και οι εκκλησίες ανθοστόλιστες.

Μετά τον εσπερινό και την περιφορά , οι «Κιμωλίστες» ξεκίνησαν το γλέντι πρώτα με το παιδικό χορευτικό και μετά με τους μεγαλύτερους. Οι δυο ομάδες ενώθηκαν στο τέλος και παρασύραμε όλο τον κόσμο στο χορό.
Μαζί τους και οι προσκυνητές από τη Μήλο και αρκετοί επισκέπτες του νησιού .

Στη γιορτή παρουσιάστηκαν οι χοροί:.Στην Μήλο και στην Κίμωλο (συρτό), Λεβέντη Μυλωνά (Καλαματιανό), Μπάλος οργανικός Αργό-Γρήγορος, Αγγελετής, Σούστα, Ρίμα του Μελά (Αντικριστό) και Κίμωλο παραδεισό μου (Γρήγορο συρτό).

Στο μικρό χορευτικό συμμετείχαν οι: Σωτήρης Κοντολούρης, Βασιλική Μαριάνου, Μανώλης Γιάννης Βεντούρης, Ερμιόνη Παππά, Κατερίνα Σάρδη, Μανώλης Ελ Ζαχέντ, Κατερίνα Μουράτου και Ζέφη Λογοθέτη.

Στο μεγάλο χορευτικό συμμετείχαν οι: Πέτρος Μουστάκας, Πετράκης Δημήτρης, Ρένια Σάρδη, Γιώργος Μουράτος του Μιχαήλ, Δέσποινα Βενιού, Λαμπρινή Βεντούρη, Ελένη Μαριάνου, Φλορένα Καλογύρου, Λορένα Ντερμούσι, Γιώργος Μουράτος, Μαρία Γαλανού, Ελένη Πετράκη, Φώτης Μαρινάκης, Σωτήρης Κοντολούρης, Κατερίνα Μουράτου και Ιωάννα Κανά.

Λαούτο-τραγούδι: Ευθύμιος Γαλανός

Βιολί -τραγούδι: Αντώνης Γαλανός
Δασκάλα χορευτικού(καθ. φυσικής αγωγής και αθλητισμού): Ιωάννα Κανά

 

Ετικέτες: