Εν αναμονή του 1ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού

Επανέρχεται ακόμη πιο δυναμικά το φετινό Συριανό Καρναβάλι μέσα από την διοργάνωση πολλών δράσεων, τις οποίες θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συριανού Καρναβαλιού 2015 θα πραγματοποιηθεί το “1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού”, το οποίο δεν απαιτεί κόστος συμμετοχής και απευθύνεται σε ευρύ κοινό. Αποτελεί ένα ταξίδι προετοιμασίας για τη συμμετοχή των καρναβαλιστών και των θεατών στο Συριανό Καρναβάλι κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες μέσα από την προσπάθεια επίλυσης λουκουμοσκονισμένων γρίφων, ολοκλήρωσης τρελών δοκιμασιών και αντιμετώπισης εξωφρενικών προκλήσεων θα συναγωνιστούν στις ικανότητές τους, θα ενδυναμώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και θα “προθερμανθούν” για το τελευταίο ξέφρενο τριήμερο του καρναβαλιού.

Όροι συμμετοχής, προϋποθέσεις και διαδικασία

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους, πρώην ή μελλοντικούς καρναβαλιστές, μαθητές που τους τρώει το στρες, φοιτητές, ξαδέρφες, θείες, γιαγιάδες και πεθερές, ανιψιούς, κουνιάδους, μπατζανάκηδες και κουμπάρους. Ωστόσο για την συμμετοχή στο Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού υπάρχουν κανόνες και όροι, τους οποίους πρέπει όλοι να τηρήσουν. Αρχικά το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού είναι ένα ταξίδι προετοιμασίας για τη συμμετοχή των καρναβαλιστών στο Συριανό Καρναβάλι. Μέσα από την προσπάθεια επίλυσης λουκουμοσκονισμένων γρίφων, ολοκλήρωσης τρελών δοκιμασιών και αντιμετώπισης εξωφρενικών προκλήσεων οι συμμετέχοντες συναγωνίζονται στις ικανότητές τους, ενδυναμώνουν τις μεταξύ τους σχέσεις και “προθερμαίνονται” για το τελευταίο ξέφρενο τριήμερο του καρναβαλιού. Στη συνέχεια θα υπάρχει σύσταση ομάδων, όπου θα δίνεται το δικαίωμα συμμετοχής το οποίο έχουν όλοι. Η κάθε ομάδα που συμμετέχει πρέπει να ορίσει αρχηγό για το Κυνήγι του Χαμένου Λουκουμιού ο οποίος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Κάθε ομάδα αποτελείται υποχρεωτικά τουλάχιστον από 10 και μέγιστο 30 παίκτες. Επίσης η έναρξη των ηλεκτρονικών δηλώσεων υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε στις 4 Γενάρη και θα συνεχιστεί έως τις 31 Γενάρη, ενώ στις 6 Φλεβάρη θα γίνει η τελετή έναρξης 1ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, ταυτόχρονη παράδοση κλειστών φακέλων στους αρχηγούς των ομάδων, οι οποίοι και θα περιέχουν τους όρους αλλά και τις δοκιμασίες του Κυνηγιού. Από εκείνη τη στιγμή κηρύσσεται η έναρξη και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν μια ποικιλία γρίφων και δοκιμασιών οπότε τρεχάτε ποδαράκια μου. Σημειώνεται ότι κάθε λυμένος γρίφος βαθμολογείται με συγκεκριμένη βαθμολογία όπως αυτή θα οριστεί από τη Επιτροπή Διοργάνωσης και θα κατατεθεί σε κλειστό φάκελο στην Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου. Η βαθμολογία του γρίφου δε θα είναι γνωστή στους συμμετέχοντες εξ αρχής αλλά θα δοθεί με την ολοκλήρωση των τελευταίων δοκιμασιών συνολική βαθμολογία των κρυφών και των φανερών γρίφων φτάνει στους εκατό βαθμούς. Η ομάδα που αθροιστικά θα συγκεντρώσει τους περισσότερους είναι και η νικήτρια ομάδα. Αρμόδια για τη βαθμολόγηση είναι η εξαμελής Επιτροπή Διοργάνωσης που έχει ορίσει η διοργανώτρια ομάδα. Οι λυμένοι γρίφοι που θα παραδοθούν από τους αρχηγούς το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, θα καταμετρηθούν και θα βαθμολογηθούν από την Επιτροπή Διοργάνωσης και τα αποτελέσματα θα δοθούν την ίδια ημέρα σε κλειστό φάκελο στην Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης.