Αποκριάτικη χοροεσπερίδα φορέων του Φοίνικα

Μαζί και στο Τριώδιο

Σε συνέχεια της προσπάθειας για ομοψυχία και συνένωση δυνάμεων όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Φοίνικα, ο Επιμορφωτικός Φιλοτεχνικός Σύλλογος “Ο Φοίνικας” και η Ενορία του Αγίου Παντελεήμονα συνδιοργάνωσαν την πρώτη αποκριάτικη χοροεσπερίδα της Σύρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Ξενοδοχείο “Ολύμπια” στην παραλία του Φοίνικα, όπου μέλη και ενορίτες είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν παρέα το άνοιγμα του Τριωδίου με καλό φαγητό, άφθονο κρασί και ζωντανή μουσική.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι σύλλογοι του χωριού αποδεικνύουν τους δεσμούς αγάπης, με τους οποίους είναι ενωμένοι, καθώς προηγήθηκε η κοινή εκδήλωση της Τοπικής και Ενοριακής Κοινότητας, του Συλλόγου Επαγγελματιών και του Πολιτιστικού Συλλόγου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους. Το παράδειγμά τους ακολούθησε και το χωριό του Γαλησσά, γνωρίζοντας την ίδια ανταπόκριση.

“Η συνεργασία αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα”

“Φέτος είπαμε να ενώσουμε όλο το χωριό” δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμορφωτικού Φιλοτεχνικού Συλλόγου Ιωσήφ Πρίντεζης, σημειώνοντας ότι η συνεργασία φέρνει πάντοτε θετικότερα αποτελέσματα. Πρόσθεσε επίσης ότι οι δράσεις του Συλλόγου θα συνεχιστούν με τον εορτασμό του Αϊ - Γιάννη του Αφανιστή, την εκδήλωση της Πρωτομαγιάς, την καθιερωμένη κακαβιά, αλλά και τη Γιορτή του Κολοκυθιού στις αρχές Ιουνίου, η οποία - φιλοδοξούν- να γίνει θεσμός.

Επιπροσθέτως, ο Σύλλογος προγραμματίζει παρουσιάσεις των μουσικοχορευτικών τμημάτων του στην προβλήτα, στην πλατεία και σε διάφορα άλλα σημεία του χωριού, με στόχο την ανάδειξη της προσπάθειας που καταβάλλεται για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών και μουσικής, όπως τσαμπούνα, βιολί και νησιώτικο σε μικρά και μεγαλύτερα μέλη. Προσπάθεια, η οποία ενισχύεται συνεχώς με τη συμμετοχή νέων μελών από διάφορες περιοχές όπως ο Πάγος, η Ποσειδωνία, ο Γαλησσάς και η Βάρη.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος λέξης Αθανασίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάρκος Πρίντεζης και Φραγκίσκος Βακκόνδιος.

Ετικέτες: