Με υδροπλάνα και δρακάκια και με τους φίλους τους πολλούς

Υδροπλάνα, αερόστατα, δράκοι, τσούχτρες, στρουθοκάμηλοι, λουκουμάκια, Ινδιάνοι, Αιγύπτιοι, τσιγγάνες, αιμοσταγείς τραπεζίτες, χαρτορίχτρες, ήρωες της Ντίσνευ και πολλές ακόμη προσωπικότητες, κατέκλυσαν χθες το βράδυ την Πινακοθήκη Κυκλάδων στην παρουσίαση των αποκριάτικων στολών, τις οποίες θα θαυμάσουμε σήμερα και αύριο στο 5ο Συριανό Καρναβάλι.

Με τη διάθεση ανεβασμένη στα ύψη, εκπρόσωποι των 18 ομάδων που λαμβάνουν μέρος στις καρναβαλικές παρελάσεις της Άνω Σύρου και της Ερμούπολης συστήθηκαν στο κοινό με τη βοήθεια των παρουσιαστών, Γιώργου Ρούσσου (λέμε και Καπελά) και Μαριάννας Βακονδίου (λέγε με  και Κόκκινη Βασίλισσα) οι οποίοι με το κέφι, τον αυθορμητισμό και τις έξυπνες ατάκες τους απογείωσαν τη βραδιά.

Τις ομάδες και τους φίλους του Συριανού Καρναβαλιού καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θάνος Φώσκολος ο οποίος, μεταξύ άλλων, εκτέλεσε και χρέη μουσική παραγωγού, αναλαμβάνοντας τη μουσική επένδυση των παρουσιάσεων.

Η εκδήλωσε άνοιξε με την ανακοίνωση του νικητή του 1ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού στη Σύρου, οι δοκιμασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα "Sevindirdi Angels"! Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν με ισοβαθμία οι ομάδες "Λουκουμόσκονη" & "Οι μπουκίτσες μόνες ψάχνουν"!

Αμέσως μετά, ανέβηκαν στη σκηνή οι εκπρόσωποι των 18 καρναβαλικών ομάδων, οι οποίες εκτός από τις στολές τους, παρουσίασαν θεατρικά και μουσικοχορευτικά δρώμενα τα οποία κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. 

Συντελεστές και συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού αύριο στις 19:00 στην Άνω Σύρο, αισιοδοξώντας ότι ο καιρός θα είναι με το μέρος τους για ένα ξέφρενο διήμερο.