Η Άνω Σύρος έγινε άνω κάτω

Η καρδιά της Άνω Σύρου χτύπησε χθες το απόγευμα στους ρυθμούς του 5ου Συριανού Καρναβαλιού, “πλημμυρίζοντας” με τον ενθουσιασμό και το αστείρευτο κέφι μικρών και μεγάλων, οι οποίοι παρέλασαν στα σοκάκια του μεσαιωνικού οικισμού, φέρνοντας κυριολεκτικά τα πάνω κάτω.

Λίγο πριν τις 19:00, οι 18 ομάδες έδωσαν ραντεβού στην Καμάρα για να ξεκινήσει και επίσημα το πρώτο μέρος του φετινού καρναβαλιού, το οποίο κορυφώνεται σήμερα το απόγευμα με τη μεγάλη παρέλαση στην Ερμούπολη.

Οι συμμετέχοντες περιπλανήθηκαν στα σοκάκια του οικισμού και καταχειροκροτήθηκαν τόσο από το κοινό της Σύρου, όσο και από φίλους του νησιού, που επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων αποκλειστικά για τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού.

Ανάμεσα σε αυτούς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα χορέψουν σήμερα το πρωί στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Χορευτικό αντάμωμα”. Σημειώνεται μάλιστα, ότι guest stars στην παρέλαση της Άνω Σύρου, ήταν και μέλη του Συλλόγου Κρητών Κορινθίας οι οποίοι παρέλασαν με τις στολές τους, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι παρουσιαστές του Καρναβαλιού, Μαριάννα Βακονδίου και Γιώργος Ρούσσος κατάφεραν για μία ακόμη φορά να “νοστιμίσουν” ακόμη περισσότερο μία γνωστή, αλλά αγαπημένη συνταγή, αποδεικνύοντας ότι πέρα από καλή χημεία, τους συνδέει και η επιθυμία τους να χαρίζουν χαμόγελα και αγάπη στον κόσμο.

Μεταξύ των καρναβαλιστών, αναγνωρίσαμε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μάριο Βουτσίνο ως Αιγύπτιο, τον Νίκο Καίλη ως Γιάνη Βαρουφάκη, τον Φραγκίσκο Βακόνδιο ως Διευθυντή Τράπεζας, ενώ την παράσταση έκλεψε επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θάνος Φώσκολος ως άσσος.

Μετά την παρέλαση, όπως κάθε χρόνο αναβίωσε το παραδοσιακό έθιμο των Ζεϊμπεκιών στην πλατεία του Μάρκου Βαμβακάρη με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.