Ο Συριανός φωτογράφος Λεωνίδας Βασιλόπουλος στο περιοδικό ΓΚΡΕΚΑ

  • Κυριακή, 19 Απριλίου, 2015 - 13:42

Για τις εμπνεύσεις του, την τρέλα και την ευαισθησία που τον συντροφεύουν σε κάθε του βήμα, αλλά και την καθημερινότητά του μιλάει στο περιοδικό ΓΚΡΕΚΑ, ο φωτογράφος Λεωνίδας Βασιλόπουλος.

Με αφορμή τη δεύτερη προσωπική του έκθεση “Πουθενά -Παρακαλείται ο τελευταίος επιβάτης να επιβιβαστεί”, η οποία παρουσιάστηκε στο Magaze, ο κ. Βασιλόπουλος εξηγεί τους λόγους που τον έσπρωξαν να απαθανατίσει στον φακό του εικόνες του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Όπως τόνισε, η έκθεση γεννήθηκε χάρη σε μία παλιά ανάμνηση. “Όσα χρόνια θυμάμαι τη γιαγιά μου, πάντα έλεγε πως οι Έλληνες ταξιδεύουν με την Ολυμπιακή. Γιατί είναι δική μας, ελληνική, άσε τα σχόλια για την ασφάλεια των πτήσεων αλλά και πόσα αρνητικά μπορούσε να κάνει για τις άλλες εταιρείες”. Μια μέρα, λοιπόν, μαζί με τον αδερφό του τον Γιάννη βρέθηκαν στο Ελληνικό. Είχε μόνο δύο ώρες για να φωτογραφίσει τις εποχές που άλλαξαν, την Ολυμπιακή Αεροπορία που έκλεισε και τον τελευταίο επιβάτη που δεν μπορεί να πάει ‘Πουθενά’.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Βασιλόπουλου μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από προσωπικές δουλειές του στο παρακάτω link.