Γλυκιά "καλημέρα" από τα Βαπόρια με ξεναγό την Αντιδήμαρχο Θωμαή Μενδρινού

Από τα “κινηματογραφικά” Βαπόρια με τα επιβλητικά και πολυτελή αρχοντικά του 19ου αιωνα, καλημέρισε την Μαρία Μπεκατώρου και την υπόλοιπη ομάδα του “Πρωινού ΣουΚού” στον Ant1 η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης Θωμαή Μενδρινού, έχοντας στο πλευρό της τον ραδιοφωνικό παραγωγό Γιώργο Ρούσσο.

Με θέα το Αιγαίο και τη Μικρή Βενετία, η κ. Μενδρινού ξενάγησε την ομάδα και τους τηλεθεατές σε μία από τις ομορφότερες περιοχές του νησιού, που μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών και εμπνέει δημιουργούς και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι φίλοι της πρωτεύουσας των Κυκλάδων έμαθαν για την ιστορία της περιοχής δίπλα στη θάλασσα με τα υπέροχα καπετανόσπιτα που έχτισαν εύποροι πρόσφυγες από τη Χίο, τα Ψαρά, την Κάσο και την Κρήτη, ερχόμενοι στη Σύρο μετά τις καταστροφές των πατρίδων τους, κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

Στη σύντομη παρουσία της, η κ. Μενδρινού αναφέρθηκε επίσης στον πλούτο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα περιμένουν τους επισκέπτες του νησιού τους προσεχείς καλοκαιρινούς μήνες, στον 2ο Ημιμαραθώνιο στις 14 Ιουνίου με τη συμμετοχή δρομέων από όλο τον κόσμο, αλλά και στις γαστρονομικές “εκπλήξεις” που μπορεί να συναντήσει κανείς στο νησί.